Cappellen FC - Hoogstraten 1-2

Zondag 29 april 2018

Cappellen FC sloot de competitie in mineur af na een derby-nederlaag tegen Hoogstraten. Geel-rood kwam nochtans snel op voorsprong via Mathyssen, maar de dwarslat weerhield Cappellen ervan om de voorsprong verder uit te diepen. Van Huffel bracht Hoogstraten nog voor de rust langszij en in de slotfase bezorgde de jonge Lauryssen de bezoekers de volle buit. 

Cappellen FC en Hoogstraten deden er alles aan om het seizoen in schoonheid af te sluiten. Beide teams gingen vol voor de zege. Dat resulteerde voor de thuisploeg al snel in de openingstreffer. Mathyssen controleerde een vrije trap van Lemaire met de borst, draaide zich vrij en verschalkte Brosens: 1-0. Niet veel later ging Tshibuabua aan de haal, maar Meyvis weerde het schot af in hoekschop. Na twintig minuten kwam Hoogstraten dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van Lauryssen ging net over. Aan de overzijde moest Brosens zich reppen om een vallend schot van Kil tegen de dwarsligger te duwen. Het doelpunt viel aan de overzijde. Van Huffel plaatste de bal laag in de hoek voorbij een kansloze Joossens: 1-1. Beide ploegen gingen vol hun kans. Brosens redde een schot van Kil en Joossens deed hetzelfde met een schuiver van Van De Vreede. Via Deckers kwam Cappellen nog voor de rust tweemaal dicht bij een voorsprong. Eerst redde Brosens in hoekschop; even later spatte een knal uit elkaar op de lat.

Na de rust zakte het spelniveau. Aanvankelijk zorgde Cappellen voor het meeste dadendrang. Tshibuabua werkte zich voorbij twee belagers, maar Brosens bracht redding. Halfweg de tweede periode counterde Hoogstraten snel via hun twee invallers. Fockaert bediende Cornelissen die voorlangs trapte. Niet veel later mikte Van Huffel een vrije trap naast. Ook geel-rood bleef op zoek gaan naar een tweede doelpunt. Brosens moest met de vuisten redding brengen op een knal van Lemaire. Eén keer kwam Hoogstraten nog opzetten en het leverde hen de volle buit op. Cappellen kreeg een vrije trap niet ontzet en Lauryssen prikte de bal tegen de touwen. Het slotoffensief van Cappellen leverde niets meer op.

Cappellen: Joossens; De Vogelaere, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Volant, Kil, Deckers (76' Wouters, 80' De Lil); Cham (66' Destoop), Mathyssen, Tshibuabua.
Hoogstraten: Brosens (88' Arnouts); Lambrechts, Smet, Meyvis, Lauryssen; Hofstede, Van Huffel, Swaegers; Faria Da Silva (66' Cornelissen), Van De Vreede (66' Fockaert), Meynendonckx.
Doelpunten: 5' Mathyssen 1-0, 25' Van Huffel 1-1, 85' Lauryssen 1-2.