Vooruitblik Cappellen FC – Union Namur

Cappellen FC ontvangt zondag UR Namur en dus staan twee ploegen tegenover elkaar die het de laatste weken niet onder de markt hadden. De goede prestatie van vorige week tegen toekomstig promovendus RAAL La Louvière sterkt echter het geloof in een goede afloop. Met drie wedstrijden in zeven dagen wordt het overigens een drukke week voor geel-rood.

Union Namur eindigde vorig seizoen als tweede in de Waalse tweede afdeling, maar kon toch rechtstreeks promoveren. Men startte aarzelend aan de competitie, maar na een knappe 12 op 12 in oktober en november voetbalden de geel-zwarten zich al snel naar de veilige middenmoot. De voorbije weken loopt de motor echter iets stroever, want Namur won al vier weken niet meer.

De hoop is nog steeds levende dat geel-rood zich ook sportief weet te redden in de competitie. Met wedstrijden tegen Namur en OHL staat geel-rood op dat vlak voor een belangrijke week. Wesley Geuens hoopt alvast om Thomas Van Zantvoort te recupereren, want zowel Robbe Kil als Nico Lemaire keken tegen RAAL tegen hun derde gele kaart aan en zijn er dus niet bij. Eliott Cranshoff keert wel terug bij de kern.

De kern: Verpoest, De Kuyffer, Cranshoff, Somers, Nöstlinger, Lemoine, Van Zantvoort (?), Njengo, Achten, D. De Schutter, Joossens, El Madani, Da Silva, Diawara, Kesteleyn, Ristovic, Demont, Tshimanga, Nzila, Abaz.
Geblesseerd: Geudens.
Geschorst: Kil (1/1), Lemaire (1/1).

Het verleden:
24/05/2007: Namur – RCFC 2-1
27/05/2007: RCFC – Namur 0-2
15/10/2023: Namur – RCFC 0-1