Nabeschouwing Cappellen - Duffel

Maandag 16 april 2018

Cappellen FC serveerde zaterdagavond in de eerste periode wellicht het beste voetbal dat het dit seizoen al op de mat kon leggen. Helaas stuitte het op een uitstekende doelman Hofmans en kende Duffel bovendien het nodige geluk bij hun doelpunt. Uiteindelijk moest geel-rood zich neerleggen bij een puntendeling. 

"Het is duidelijk dat de Duffelse doelman een punt gepakt heeft voor zijn ploeg", wond De Roover er geen doekjes om. "Al na anderhalve minuut kregen we vanop elf meter een unieke kans om op voorsprong te komen. Toch konden we snel scoren. Ik denk dat we in de eerste helft makkelijk zeven grote kansen hebben afgedwongen. De efficiëntie ontbrak echter en wij slikken zelf een stom doelpunt." In de tweede periode was Cappellen minder overtuigend. "Het spreekt voor zich dat we in de eerste helft bijzonder veel energie verbruikt hebben. Dat we niet meer hetzelfde konden brengen als voor de rust is dan ook normaal. Duffel kon zich immers beter in de wedstrijd spelen en zette een betere organisatie neer. Ik kan vandaag echter alleen maar tevreden zijn over de inzet en drive die mijn spelers getoond hebben. Het is jammer voor hen dat we niet konden winnen en zo nog steeds die kaap van veertig punten niet gerond hebben."

Robbe Kil was één van de hoofdrolspelers. Hij slaagde er echter niet in om Hofmans te verschalken. Zelfs niet vanop de strafschopstip. "Ik deed nochtans niets anders dan anders. Het is voor mezelf de eerste misser na zes geslaagde pogingen op rij. Het gaf de doelman natuurlijk wel vertrouwen en hij kon dat omzetten in een wereldpartij. Wijzelf deden het prima in die eerste periode. We toonden veel lef en alles waar we op training op gewerkt hebben, kwam in de wedstrijd naar voren. We benutten goed de ruimtes en daardoor kwam ook ik vaak in scoringspositie. Helaas wilde de bal niet goed vallen. Een tweede doelpunt had hen misschien de adem afgesneden, maar het mocht helaas niet zijn." Na de rust werden kansen schaarser. "Niet onlogisch gezien het werk dat we in de eerste helft al verzet hadden. Het stemt me wel tevreden dat we de concentratie behielden tot het laatste fluitsignaal."

Kabba Cham was enkele maanden uit beeld verdwenen, maar na een invalbeurt vorige week stond hij nu weer aan de aftrap. "Rond nieuwjaar was ik drie weken out met een ontsteking aan de voet. Nadat ik terug fit was, was het een keuze van de trainer om me niet op te stellen. Ik ben echter hard blijven werken en ben blij dat ik nu alsnog mijn kans krijg. Vorige keer kreeg ik een eerste invalbeurt en heb ik geprobeerd om me toch al te doen gelden. Deze week heb ik daarop verder gebouwd op training en dus ben ik blij dat ik nu een nieuwe kans krijg." De eerste minuut was nauwelijks voorbij of Cham werd in de zestien tegen de vlakte gewerkt. "Ik heb me dus snel belangrijk kunnen maken. Helaas kon Robbe de strafschop niet omzetten. Ik heb verder geprobeerd om te doen wat de trainer me gevraagd heeft." Cham is er alleszins van overtuigd dat Cappellen de 40 punten nog haalt. "We mogen ambitieus zijn en nog vier punten ambiëren in de volgende twee wedstrijd. Ik hoop alleszins het hoofdstuk Cappellen in schoonheid af te werken. Ik speelde misschien minder dan gehoopt, maar ik heb hier toch veel bijgeleerd."