Nabeschouwing Cappellen FC - Sporting Hasselt

Dinsdag 30 januari 2018

Cappellen deed zondag exact wat na de uitslagen van zaterdag meer dan nodig was: winnen. Geel-rood puurde uit een minimum aan kansen een mooi doelpunt terwijl Hasselt haar tanden stuk beet op de lokale afweer. Cappellen kon op die manier haar plaatsje in de middenmoot vasthouden en sloeg een kloofje met de elfde plaats.

Bart De Roover besefte dat het geen hoogstaande wedstrijd was. "Ik begrijp dat het voor de neutrale kijker geen leuke wedstrijd was. Mijn spelers toonden echter de juiste ingesteldheid: veel inzet en strijd voor elke bal. Elke spelers heeft een pak meters afgelegd en ik kan dan ook niet anders dan tevreden zijn. Het resultaat was vandaag heilig." De Roover gaf grif toe dat zijn ploeg verrevan haar beste wedstrijd speelde. "De inzet die we toonden ging wellicht ten koste van de zuiverheid in ons spel. Als we beter zouden omgesprongen hebben met de ruimte op de tegenaanval hadden we misschien een tweede keer kunnen scoren. Zo zouden we het onszelf makkelijker kunnen gemaakt hebben. Nu bleef de schrik aanwezig. Hasselt bleef lange ballen pompen en zo'n bal kan altijd eens goed vallen. Bij een 1-1-eindstand hadden we ook niet te klagen gehad."

Ook matchwinnaar Dirk Mathyssen was opgelucht met de driepunter. "Na de verrassende uitslagen van zaterdag zat er toch wel druk op de ketel. Nu springen we mee met City Pirates, Overijse en Duffel. Bovendien kunnen we met een extra goed gevoel het vrije weekend in." Net als zijn coach gaf Mathyssen grif toe dat het geen goede wedstrijd was. "Hoewel we de eerste helft snel in handen namen, waren de kansen schaars. We konden wel een paar keer dreigen en klommen uiteindelijk verdiend op 1-0. Daarna nam Hasselt het initiatief over zonder evenwel gevaarlijk te zijn. Na de rust kwam Hasselt uiteraard meer opzetten. Wij lieten ons echter te makkelijk wegzetten waardoor we achter de feiten aanliepen." Hasselt liet ruimte, maar Cappellen maakte nauwelijks gebruik van de openingen. "We waren te onzorgvuldig in de omschakeling. Daardoor konden we te weinig voor druk naar voren zorgen. De spanning bleef zo aanwezig, want met hun lange ballen bleven ze dreigen. Gelukkig misten zij ook een aansluitingspunt voorin waardoor we konden overleven." Na de week rust staat Cappellen voor enkele belangrijke duels. "Als we die goed doorkomen, kunnen we de zware maand maart met vertrouwen tegemoet zien. Dan kunnen we tegen de toppers vrijuit spelen."

Door de onbeschikbaarheid van Tshibuabua en Destoop kwam Willemsen voor de vierde keer aan de aftrap. "Het was vooral leuk om in een 4-3-3 te acteren, wat mij van nature beter ligt. Dat ik tegen mijn voet op links stond, was niet echt een probleem. Al kwamen mijn acties er misschien niet altijd uit", aldus de Kalmthoutenaar. "Normaal heeft Hasselt backs die vaak oprukken. Vandaag zorgden Djeson en ik voor veel druk waardoor ze wellicht wat geremd werden in hun acties. De trainer had namelijk gevraagd om veel energie in ons spel te leggen en ik denk dat we gebracht hebben wat hij vroeg." Het deed Willemsen ook deugd dat de nul gehouden werd. "We hebben het wel eens lastig om een voorsprong vast te houden, maar onze organisatie was perfect. In het slot nam Hasselt veel risico en dan moet je af en toe het geluk eens aan je zijde hebben. Vorige week wilde de bal niet goed vallen toen wij op zoek gingen naar de gelijkmaker; nu viel de bal in ons voordeel."