Cappellen FC - Sporting Hasselt 1-0

Zondag 28 januari 2018

Cappellen pakte tegen Hasselt een zuinige, maar duurbevochten zege en neemt afstand van de onderste regionen. Cappellen kwam halfweg de eerste periode op voorsprong via een treffer van Mathyssen. Hasselt probeerde nadien de bakens te verzetten, maar kwam nauwelijks tot grote kansen waardoor Cappellen de kleine marge tot het eindsignaal vast kon houden. 

Bart De Roover posteerde met Willemsen, Lenaerts en Olongo Ekila drie nieuwe namen tussen de lijnen in vergelijking met de verloren partij op Wijgmaal. Geel-rood moest het initiatief aanvankelijk aan Hasselt laten dat evenwel geen grote kansen kon afdwingen. Na balverlies van Volant trapte Lacroix over en Bracké mikte op aangeven van Guvenç te zwak op Joossens. Na een kwartier nam Cappellen de wedstrijd in handen. Een hoekschop van Deckers werd maar net gemist door Volant. Halfweg de eerste periode klom Cappellen op voorsprong. Volant pikte de bal op, zette zich door en speede Mathyssen vrij. De spits plaatste de bal naast Vits tegen de touwen: 1-0. Niet veel later trapte Kil na een knappe lokale aanval in de vlucht over. In het slot van de eerste helft eisten de Hasselaars opnieuw het balbezit op, maar voor gevaar konden ze niet meer zorgen.

In de tweede periode ging Hasselt op zoek naar de gelijkmaker, maar het kwam nauwelijks tot doelgevaar. Pas na ruim twintig minuten moest Joossens de handen uit de mouwen steken; al kon de kopbal van Vanderputte hem niet verontrusten. Cappellen kwam zelf niet veel beter voor de dag, want het profiteerde niet van de ruimte die de bezoekers gaven. Duels en spankracht waren er in overvloed tijdens deze wedstrijd, maar de voetballiefhebber bleef toch wat op zijn honger zitten. Pas tien minuten voor affluiten kreeg Hasselt nog eens een bal binnen het kader, maar de vrije trap van Carvalho Dos Santos was te centraal. Hasselt zette in de slotfase nog alles op alles. Een volley van Durwael ging over en ook Emanet kreeg de bal niet tussen de palen. Cappellen sleepte zich naar het eind, maar hielde de zuinige voorsprong op het bord tot het eindsignaal.

Cappellen: Joossens; Volant, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Floren; Olongo Ekila (70' Meyers), Kil, Deckers, Willemsen (76' De Lil); Mathyssen (89' Claessens).
Hasselt: Vits; Durwael, Janssen, Wuytens, Verbeeck; Vanderputte, Bracké; Carvalho Dos Santos (83' Lagouireh), Unal (57' Emanet), Lacroix (68' Timmermans); Guvenç.
Doelpunten: 24' Mathyssen 1-0.
Geel: 20' Durwael, 62' Volant, 89' Lenaerts.