Nabeschouwing Cappellen FC - Hades

Dinsdag 21 november 2017

De 0-3-eindcijfers kwamen zaterdag om verschillende redenen hard aan in het Kapelse kamp. Geel-rood lag immers niet onder tegen Hades, maar wie drie doelpunten om de oren krijgt, heeft natuurlijk weinig reden tot klagen. Bovendien pakte onderin zowat elke ploeg punten waardoor Cappellen wegzakt in de ranking. 

Bart De Roover was er het hart van in. "We zijn vandaag koud gepakt. We hebben nagelaten de kansen af te maken en zij deden dat wel. Deze pandoering komt hard aan bij onze spelersgroep. We moeten dit echter snel achter ons laten en vooruit kijken. Ik kan trouwens niemand iets verwijten. We hebben enkele goede dingen laten zien, maar dame Fortuna koos niet onze zijde." Hades liet het initiatief aan Cappellen en speelde het slim. "Hades ving ons goed op en we kregen de juiste mensen niet aan de bal. Bovendien hebben ze in aanvallend opzicht veel beweging en snelheid aan de bal." Aan twee kansen had Hades genoeg om een 0-2-ruststand op het bord te zetten. De Roover: "Zowel voor de 0-1 als na de 0-2 hebben we kansen genoeg gehad; We hebben hard gewerkt om de aansluitingstreffer te scoren. We stonden vaak met vier voorin, maar dan moet je de bal op het juiste moment op de juiste plaats krijgen. En dat lukte ons niet. De laatste pass was vaak niet precies genoeg. Door deze nederlaag komt in het klassement alles op een zakdoek. In de volgende weken moeten we nu snel nog eens een resultaat neerzetten."

Ook Robbe Kil had het niet eenvoudig om de zware nederlaag te verwerken. "Hades had een goed blok neergezet en speculeerde op de tegenaanval. Daardoor konden we de ruimtes onvoldoende vinden. Toch hebben we nog een flink aantal kansen vergaard. Als de ruimtes sowieso al beperkt zijn, moet je echter meer puren uit de weinige kansen die je krijgt. Vooral in de eerste helft kregen we al enkele prima kansen om de bal tegen de touwen te jagen." Maar Cappellen scoorde niet en Hades deed dat wel. "De 0-1 kwam er op een diefje. Door het centrum mag dat doelpunt er eigenlijk nooit komen. Ook het tweede doelpunt dat er kwam na een vrije trap mag niet op die manier vallen." Via Mathyssen en Tshibuabua kwam Cappellen tweemaal nog dicht bij 1-2. "En dat zou toch voor meer druk op de bezoekende ketel hebben gezorgd. Nu bleef het voor ons een race tegen de tijd. In het slot werd Hades ook nog gevaarlijker op de tegenaanval wat uiteindelijk tot een derde treffer leidde. Twee geleden tegen Thes draaide alles in ons voordeel uit; vandaag is het net het tegenovergestelde. We moeten de volgende weken proberen scherper te zijn in alle geledingen en het geluk terug af te dwingen."

Voor de 17-jarige Yorne Pirotte werd het een debuut in mineur. "Nochtans startte de wedstrijd veelbelovend. Buiten wat plukballen had ik nauwelijks werk op te knappen. Het spel speelde zich hoofdzakelijk aan de overzijde plaats. Maar dan vielen die twee doelpunten uit de lucht. Bij de 0-1 trapte Bilican hem net onze mijn voet en bij de 0-2 kon ik door het verlengen van Geuens niet meer bij de bal." Ondanks de dubbele achterstand bleef Cappellen in haar kansen geloven. "Ik denk dat we ongeveer 70% balbezit hadden en we kozen vol voor de aanval. De weersomstandigheden waren echter niet in ons voordeel waardoor Hades te weinig onder druk kon worden gezet." Voor Pirotte die drie jaar geleden overkwam van Antwerp was dit debuut verrassend. "Vorig seizoen speelde ik nog bij de U17 en nu sta ik in doel van het eerste elftal. Normaal is Sten onbetwist titularis, maar zaterdagochtend werd ik ingelicht dat ik zou moeten spelen door zijn blessure. Vrijdag had ik immers nog met de beloften gespeeld. Op training heb ik al veel bijgeleerd, maar dit kwam toch sneller dan verwacht. Tijdens een wedstrijd ligt de snelheid van uitvoering toch nog een pak hoger."