Voorbeschouwing Cappellen FC - Thes Sport Tessenderlo

Zaterdag 4 november 2017

Net als vorige week maakt Cappellen zich ook nu op om zondag de leider te ontvangen. Nadat Cappellen Vosselaar vorige week twee punten afhandig maakte, pakte Thes Sport de koppositie over. Zij liggen dan ook in pole-position om de eerste periodetitel binnen te halen. Aftrap is zondag overigens al om 14.30 uur.

Thes Sport was bij aanvang van dit seizoen de titelfavoriet bij uitstek. Vorig seizoen strandden de Limburgers al in het kielzog van Berchem en misten ze zo maar net de promotie. Met een versterkte kern en de torenhoge ambities ligt de lat dan ook bijzonder hoog. Bij Thes overigens één zeer bekend gezicht. Bernd Brughmans zal zondag het bezoekende doel verdedigen.

Bij Cappellen keren Cham, Deckers en Lenaerts terug bij de kern. Engelen blijft afwezig. Hij mist zo de wedstrijd tegen zijn club van oorsprong. Ook Destoop is er niet bij na de blessure die hij vorige week opliep. Cappellen was vorige week al zeer dicht bij een stunt tegen de toenmalige leider en gelooft dus ook nu in haar kunnen. Djeson Olongo Ekila kreeg voor zijn rode kaart van vorige week overigens een schorsing voorgesteld van drie speeldagen. Speler en club tekenen uiteraard verzet aan tegen deze beslissing.

De Kern: Vandenbossche, Willemsen, Lenaerts, Volant, Floren, Mathyssen, Cham, De Lil, Pirotte, Geuens, Tshibuabua, Kil, Claessens, Deckers, Lemaire en Olongo Ekila.
Geblesseerd: Destoop, Engelen.

Het verleden:
10/09/2016: RCFC - Thes Sport 0-1
28/01/2017: Thes Sport - RCFC 3-0