Tienen - Cappellen FC 1-3

Zaterdag 8 april 2017

Cappellen FC heeft zich op het terrein van Tienen verzekerd van een verlengd verblijf in de tweede klasse. Cappellen klom al snel op voorsprong na een schot van Ken Spies. Roel Engelen en Ramzi Ben Ahmed diepten in de tweede helft de voorsprong verder uit. Het tegendoelpunt van Diouck kwam te laat om de thuisploeg nog te redden.

Tienen, dat één van haar laatste troeven uitspeelde, begon met veel overgave aan de wedstrijd, maar de eerste kans en meteen ook het eerste doelpunt was voor Cappellen. Een hoekschop van Robbe Kil belandde bij Ken Spies die de bal zonder aarzelen op doel trapte. Doelman Beelen grabbelde naast de bal en Cappellen meteen 0-1 voor. Tienen reageerde via Blockx die een strafschop claimde na contact met Van Asch en Van Hemert, maar vooral te nadrukkelijk naar de grond dook. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot combineren, waardoor het spelniveau ondermaats was. Na een goed kwartier had Diouck wel een knappe ingeving, maar Vandenbossche pareerde knap de poging van Grancea. Met de rust in zicht kwam Cappellen tweemaal opzetten. Na een knappe aanval via Robbe Kil en Mathyssen kon Engelen niet afdrukken. In de toegevoegde tijd trapte Mathyssen een volley over.

Met de inbreng van Ben Ahmed en Vandebroek hoopte Benni Geerts meer voetballend vermogen in het elftal te krijgen. Al snel eiste ook Cappellen een strafschop toen een verdediger een schot van Kempeneers met de bal beroerde, maar ook nu legde een zwak leidende ref Krieken de bal niet op de stip. Tienen dat moest winnen, zocht naar de gelijkmaker. Vandenbossche had een knappe parade in huis op een kopbal van Eboigbe en pogingen van Grancea en Diouck gingen naast. Op het uur had Vandenbossche een prachtredding in huis op een vollety van Diouck. Cappellen overleefde de lokale storm en deed wat Tienen vergat: scoren. Mathyssen zette voor en Engelen kopte via de onderkant van de lat de 0-2 op het bord. Een schot van Kempeneers was net te hoog gericht, maar het derde doelpunt volgde niet veel later. Ben Ahmed zette een dubbelpass op met Mathyssen en Ben Ahmed zorgde voor de 0-3. Op aangeven van Eboigbe zorgde Diouck nog voor 1-3, maar Tienen was niet bij machte om Cappellen nog echt in de problemen te brengen. In de slotminuten hield Beelen Robbe Kil nog van een vierde bezoekend doelpunt.

Tienen: Beelen; Willems (75' Rosseels), C. Dirix (89' S. Dirix), Candel, Renson; Haroun (63' Wanyberg), Singh; Diouck, Eboigbe, Grancea; Blockx.
Cappellen: Vandenbossche; Volant (46' Vandebroek), Lenaerts, Van Hemert, Van Asch (89' Petersen); R. Kil, Spies, Engelen, Kempeneers, Deckers (46' Ben Ahmed); Mathyssen.
Doelpunten: 6' Spies 0-1, 64' Engelen 0-2, 70' Ben Ahmed 0-3, 74' Diouck 1-3.
Geel: 38' Van Hemert, 59' Mathyssen, 68' Willems.