Programma 01/05/2016 Klassement
Berchem - Zaventem 1-1 Sprimont - Rupel Boom 2-0 1. Beerschot-Wilrijk 36 71
FC Luik - Walhain 2-3 Tienen - Ciney 2-0 9. Rupel Boom 36 51
La Calamine - Hamoir 2-6 Beerschot Wilrijk - Bocholt 1-0 10. Berchem 36 50
Diegem - Oosterzonen 1-2 Grimbergen - Hoogstraten 1-2 11. Cappellen 36 49
Overijse - Hasselt 0-2 Cappellen : vrij 12. Hoogstraten 36 48

 

 

Hervormingen 2016-2017: stand van zaken

Zondag 22 mei 2016

We krijgen een steeds duidelijker beeld welke ploegen juist in welke reeksen zullen uitkomen. Na volgend weekend zijn in principe aan Vlaamse kant alle plaatsen ingevuld.

Voorlopig oefenschema RCFC

Zaterdag 21 mei 2016

Het voorbereidingsschema van Cappellen FC krijgt stilaan vaste vorm. Op dinsdag 19 juli blaast Peter Claessens voor het eerst verzamelen. In zo'n zeven weken moet de nieuwe spelerskern klaargestoomd voor de competitiestart. Met wedstrijden tegen Beerschot Wilrijk, Oosterzonen, Hamme, Londerzeel en Zwarte Leeuw belooft het een zeer leerrijke voorbereiding te worden. Hopelijk kan ook Antwerp FC nog toegevoegd worden aan onderstaand schema.

Spelers verzamelen eerste keer

Donderdag 12 mei 2016

Het seizoen 2015-2016 zit er nauwelijks op, maar woensdagavond verzamelde Peter Claessens zijn spelers al eens voor een kennismaking. De spelers kregen ook hun loopschema mee voor de voorbereiding. Ook werden nog twee nieuwe spelers voorgesteld.

Door het vertrek van Michaël De Neef die tweede doelman wordt bij Zwarte Leeuw, moest Cappellen op zoek naar een nieuwe derde doelman. De 18-jarige Miguel Verhagen komt over van tweede provincialer KSK 's Gravenwezel-Schilde.

Hervormingen 2016-2017

Maandag 2 mei 2016

Nu sinds gisteren de competities in de verschillende nationale reeksen hun ontknoping kenden, krijgen we stilaan een beter zicht op de indeling van de verschillende reeksen voor het seizoen 2016-2017: he eerste seizoen na de hervorming die nu plaatsvindt. Wij geven een eerste overzicht.

Voor de eerste klasse A en B zijn alle ploegen inmiddels bekend:

Spelers zwermen uit

Donderdag 28 april 2016

Cappellen FC neemt na dit seizoen afscheid van een tiental spelers. Het gros onder hen heeft inmiddels een andere club gevonden. Wij willen via deze weg hen nogmaals bedanken voor de voorbije seizoenen en wensen hun veel succes bij hun nieuwe werkgever. We overlopen even wie naar waar trekt.

Cappellen FC - K. Diegem Sport 1-1

Zondag 24 april 2016

Cappellen FC is in haar slotwedstrijd niet voorbij Diegem Sport geraakt. Na een matige eerste helft was er nog niet gescoord. Kort na de rust bracht Robbe Kil Cappellen op 1-0. Dat leek ondanks enkele grote kansen voor Diegem ook de eindstand te worden, maar in het slot bezorgde Pieter Jacobs zijn club vanop de strafschopstip alsnog een punt.

Voorbeschouwing Cappellen FC - K.Diegem Sport

Zaterdag 23 april 2016

Cappellen FC zet zondag een punt achter het seizoen 2015-2016 met een thuiswedstrijd tegen Diegem Sport. Na de zwakke prestatie van afgelopen woensdag op Overijse heeft geel-rood nog iets recht te zetten. Cappellen neemt zondag onder meer afscheid van kapitein Jasper Vermeerbergen.

Tempo Overijse - Cappellen FC 3-1

Woensdag 20 april 2016

Cappellen FC verloor bij Overijse een zesde keer in zeven wedstrijden en lijkt zich naar het einde van het seizoen te slepen. Alexander Maes had Cappellen nog terug in de wedstrijd gebracht, maar een treffer net voor en één er net na zorgden uiteindelijk voor het verdict: 3-1.

Voorbeschouwing Tempo Overijse - Cappellen FC

Dinsdag 19 april 2016

Cappellen FC speelt woensdagavond al haar laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie op het terrein van Overijse. In een Engelse week haalt Cappellen uit haar laatste twee wedstrijden best zes op zes om nog een waterkans op de eindronde te behouden.

Nabeschouwing Oosterzonen - Cappellen

Maandag 18 april 2016

Cappellen FC was afgelopen zaterdag dicht bij een echte stunt op het veld van Oosterzonen. Een stifter van Peljto stierf echter tegen de lat waardoor het 1-1 bleef. Wellicht te weinig met het oog op de eindronde want zowat alle concurrenten wonnen en hebben bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld.

Pagina's