Oefenprogramma 2018-2019 Klassement
30/07: RKC - RCFC 19/08: RCFC - Temse 1. Berchem 0 0
01/08: RCFC - Zelzate 21/08: Ternesse - RCFC 2. Bocholt 0 0
04/08: RCFC - FCB Sprimont (Croky Cup) 26/08: beker of oefenwedstrijd 3. Cappellen 0 0
11/08: RCFC - Bilzerse Waltwilder 02/09: Hamme - RCFC 4. City Pirates 0 0
    5. Duffel 0 0

 

 

Melsele vervalt: Temse op zondag

Dinsdag 14 augustus 2018

Na de kwalificatie tegen Bilzen Waltwilder ontvangt Cappellen volgend weekend reeksgenoot Temse. De Oost-Vlamingen verkozen om de wedstrijd op zondagnamiddag (16.00) te houden. De winnaar gaat één week later op bezoek bij Wellen of Mandel United. De oefenwedstrijd van dinsdagavond tegen Melsele werd geannuleerd.

Hierbij nog eens het volledige overzicht van alle wedstrijden uit de Croky Cup. 

Cappellen FC - Bilzerse Waltwilder 2-1

Zondag 12 augustus 2018

Cappellen FC heeft zich zaterdagavond gekwalificeerd voor de vierde ronde van de beker van België. Geel-rood won met 2-1 tegen Bilzen-Waltwilder en speelt volgend weekend opnieuw thuis. De winnaar is deze namiddag pas bekend na het duel tussen Temse en Wolvertem-Merchtem.

Voorbeschouwing Cappellen FC - Bilzerse Waltwilder

Donderdag 9 augustus 2018

In haar tweede wedstrijd voor de Croky Cup ontvangt Cappellen FC zaterdagavond (19.30 uur) het Limburgse Bilzen Waltwilder. Na de zege van vorige week wil geel-rood ook deze bekerronde graag overleven. De winnaar treedt overigens volgende week opnieuw in eigen huis aan: tegen Temse of Wolvertem-Merchtem.

Croky Cup: zaterdag tegen Bilzerse Waltwilder

Zondag 5 augustus 2018

In de derde ronde van de Croky Cup neemt Cappellen FC het volgende week op tegen Bilzerse Waltwilder. De Limburgers klopten het Naamse Grand Leez. De wedstrijd wordt zaterdagavond afgewerkt. Aftrap is voorzien om 19.30. De winnaar ontvangt één week later Temse of Wolvertem-Merchtem.

Hierbij nog eens het volledige overzicht van alle wedstrijden. 

Cappellen FC - FCB Sprimont 2-0

Zaterdag 4 augustus 2018

Cappellen FC heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de volgende ronde van de Croky Cup waarin Bilzen-Waltwilder wacht. De troepen van Bart De Roover hadden tegen Sprimont doorlopend veldoverwicht, maar doelman Descamps speelde een uitstekende partij. Pas in de laatste tien minuten slaagde Cappellen erin om het veldoverwicht ook te vertalen in doelpunten. Robbe Kil en Maxim Volant deden de netten trillen en zorgden voor de 2-0-score.

Voorbeschouwing Cappellen FC - FCB Sprimont

Vrijdag 3 augustus 2018

Met de bekerwestrijd tegen Sprimont (zaterdag om 20.00 uur) breekt een tweede fase aan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na vier oefenwedstrijden staat er nu immers een echte partij met inzet op het programma. Als Cappellen de maat kan nemen van de Luikenaars staat er volgende week opnieuw een thuiswedstrijd op het programma: tegen Bilzerse-Waltwilder of Grand-Leez. 

Cappellen FC - Zelzate 1-2

Woensdag 1 augustus 2018

Cappellen FC leed tegen Zelzate een eerste nederlaag in deze voorbereidingsperiode. Geel-rood trad aan zonder Geuens, Mathyssen en De Vriese die rust kregen. De spelers die wel aan de aftrap stonden leken er niet al te veel zin in te hebben. Willemsen liet al snel een kans op 1-0 liggen, maar daarna bakten de roodhemden er weinig van. Halfweg de eerste helft kwamen de Oost-Vlamingen tweemaal tot scoren. Cappellen domineerde daarna wel, maar echte kansen bleven uit. Slechts in de slotfase scoorde Volant de aansluitingstreffer.

RKC - Cappellen FC 0-0

Maandag 30 juli 2018

Na een evenwihctige partij hield Cappellen FC een jobg RKC op een 0-0-gelijkspel. In de eerste periode eiste de thuisploeg het balbezit op. Joossens moest enkele afstandschoten onschadelijk maken, maar ook Cappellen liet zich niet onbetuigd. Na de rust kregen ook alle jongeren speelgelegenheid, maar dat weerhield geel-rood er niet van om met een prima organisatie de dubbele nul op het bord te houden.

Croky Cup: Cappellen zaterdag tegen FCB Sprimont *Update*

Zondag 29 juli 2018 (update dinsdag 31 juli 2018)

Dit weekend werd de eerste ronde van de Corky Cup afgewerkt. Daarin won FCB Sprimont met 3-1 tegen Huy waardoor Sprimont volgende week te gast zal zijn in het Jos Van Wellenstadion voor de tweede ronde van de beker van België. De wedstrijd wordt definitief zaterdagavond om 20.00 uur gespeeld. Als Cappellen de Luikenaars klopt, neemt het het één week later opnieuw in eigen huis op tegen Bilzerse Waltwilder of Grand Leez.

Kalender 2018-2019

Nadat het Belgisch Arbitragehof van de Sport de klacht van Pepingen-Halle en Ninove verwierp, kon Voetbal Vlaanderen vandaag de kalender van tweede klasse bekend maken. De start voor Cappellen oogt zwaar met een uitwedstrijd op Hamme en de derby tegen Berchem op 9 september. Daarna volgen Sint-Niklaas en Hades. Cappellen eindigt het seizoen in eigen huis tegen Bocholt. 

Hierbij de volledige kalender die uiteraard nog vatbaar is voor wijzigingen:

Pagina's