KVC Wilrijk – Cappellen FC 2-5

Cappellen FC heeft haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen bij de ambitieuze tweede provincialer Wilrijk. Tom Schipper hield met Deckers, Lemaire en Joossens nog enkele namen aan de kant; maar stuurde in totaal wel 22 verschillende spelers het veld op, waaronder enkele testers. Vooral na de rust was het even zoeken naar automatismen.

Cappellen startte snel en El Madani trof vanuit een scherpe hoek meteen raak op aangeven van Tshimanga. Nöstlinger trapte na een hoekschop van dichtbij over. Verbist bediende Tshimanga die voorlangs besloot. Toen Kesteleyn de achterlijn haalde kon El Madani de teruglegger binnen trappen; 0-2. Vervolgens verdween het tempo uit de partij en kon Wilrijk haar voet naast die van geel-rood zetten. Het leverde na een onrechtstreekse vrije trap de aansluitingstreffer op: 1-2 bij de rust.

Met elf nieuwe namen was het vervolgens even zoeken. De Schutter zag een poging gekeerd worden door Gossye; ex-Cappellen. Pas in het tweede deel van de tweede helft nam Cappellen verder afstand. Njengo verschalkte de defensie met een knappe lob; waarna De Schutter hetzelfde deed met de doelman: 1-3. Kil mocht even later voor 1-4 zorgen vanop de strafschopstip. Na een snelle omschakeling stuurde Nzila Abaz de diepte in die naat trapte. Een minuutje later kon de nieuwe spits van geel-rood wel zijn naam op het scorebord zetten: 1-5. In het slot kon de thuisploeg de eindscore op 2-5 vastleggen.

Cappellen FC eerste helft: Demont; Kesteleyn, Geudens, Ristovic, Can (tester); Verbist, Nöstlinger, El Madani, Achten; Tshimanga, Van Zantvoort.
Cappellen FC tweede helft: Verpoest; Zacarias (tester), De Kuijffer (tester), Somers, Diawara; Nzila, Kil, Da Silva, Njengo; Abaz, De Schutter.
Doelpunten: 4′ El Madani 0-1, 25′ El Madani 0-2, 30′ 1-2, 71′ De Schutter 1-3, 80′ Kil 1-4, 83′ Abaz 1-5, 85′ 2-5.