Lyra-Lierse – Cappellen FC 3-1

Cappellen FC leed op het terrein van Lyra-Lierse een tweede opeenvolgende nederlaag: een unicum dit seizoen. In de eerste helft toonde geel-rood teveel respect voor de troepen van Bart De Roover. De 1-0-ruststand was dan ook verdiend. Na de rust zagen we een scherper Cappellen dat via Van Zantvoort snel langszij kwam. Cappellen leek over de Lierenaars te kunnen gaan, maar Peffer mepte de bezoekers met twee treffer in evenveel minuten tegen het canvas.

Cappellen begon nochtans niet onaardig met druk naar voren in de aanvangsfase. Kansen leverde dat echter niet op. Na een tiental minuten nam de thuisploeg de wedstrijd in handen, maar ook voor Lyra-Lierse was het tot minuut twintig wachten op doelgevaar. Joossens duwde een schot van Schils over. Niet veel later bleef een vrije trap van Peffer hangen in de zestien; De Wilde reageerde het scherpst en trapte de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Cappellen toonde te weinig overgave in har spel, waardoor Lyra-Lierse de wet bleef dicteren. De Wilde kreeg veel tijd en ruimte. Joossens duwde het schot in hoekschop. Pas net voor de rust kwam ook Cappellen eens opzetten. Kil bereikte Van Zantvoort die vanuit de draai naast trapte.

Na de rust kregen we een ander Cappellen te zien. Geel-rood; voor de gelegenheid in het wit, duwde Lyra-Lierse meteen achteruit. Kesteleyn bediende Van Zantvoort die de bal enig mooi in de bovenhoek deponeerde: 1-1. Niet veel later kon Symons uithalen, maar hij vond Hufkens op zijn weg. Aan de overzijde probeerde Schils het vanop afstand, maar Joossens kon zonder problemen klemmen. Cappellen leek de partij in handen te hebben, maar Lyra-Lierse sloeg halfweg de tweede periode tweemaal toe. Eerst een knappe aanval via Schils en Nys. De Wilde bracht laag voor en Peffer scoorde als een killer: 2-1. En de eetlust van die killer was niet gestild. Even later werd Peffer de diepte ingestuurd, bewaker uitgekapt en oog in oog met Joossens de 3-1 op het bord gezet. Cappellen probeerde de bakens te verzetten. Hufkens kreeg een vrije trap van Van Zantvoort niet onder controle, maar niemand was scherp genoeg om te scoren. Peffer kreeg ondertussen ruimte op de tegenaanval, maar Joossens stond paraat. In de laatste tien minuten kreeg Cappellen nog verschillende mogelijkheden. Tshimanga trapte eerst over en mikte vervolgens naast. Hufkens redde knap een vrije trap van Kil in hoekschop en een vluchtschot van Van Zantvoort ging over. Aan de overzijde zag Struyf een poging in hoekschop belanden. De laatste kans was nog voor Van Zantvoort. Weuts keerde zijn poging van de doellijn. Scoren lukte dus niet en zo leed Cappellen dus een tweede nederlaag op rij.

Lyra-Lierse: Hufkens; Lambreghts, Volant, Weuts, Van Goylen; Schils (77′ Struyf), Vets, Nys, De Wilde (86′ Reijniers); Adesanya, Peffer.
Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn (78′ Geudens, 83′ Meukens), Kil, Ristovic, Deckers; Verbist, Nöstlinger, Lemaire (63′ El Madani), Tshimanga; Van Zantvoort, Symons.
Doelpunten: 22′ De Wilde 1-0, 50′ Van Zantvoort 1-1, 67′ Peffer 2-1, 69′ Peffer 3-1.
Geel: 10′ Kil, 37′ Lambreghts