Cappellen FC – FC Lebbeke 0-2

Cappellen FC is na één week haar leidersplaats opnieuw kwijt. Tegen Lebbeke opende geel-rood goed, maar vergat het in het eerste half uur te scoren. Lebbeke counterde nadien scherp en kwam in de slotseconden van de eerste helft op voorsprong. Na de rust kwam Cappellen niet meer in haar ritme en slikte het op het uur een tweede doelpunt. Die tegenslag kwam het niet meer te boven.

Cappellen startte sterk en dwong al snel enkele kansen af. Een voorzet van Lemaire belandde tegen de lat en een poging van Tshimanga werd afgeblokt. Diezelfde Tshimanga vond op aangeven van Lemaire Aeyels op zijn weg. Lebbeke kwam na een kwartier eens piepen. Na een aanval door het centrum trapte Van Tricht over. Aan de overzijde bracht Kesteleyn voor; Tshimanga vond andermaal de bezoekende doelman op zijn weg. Cappellen had duidelijk veldoverwicht, maar echt uitgespeelde kansen waren eerder schaars. Van Zantvoort trapte wild over en Aeyels ging goed plat op een afstandspoging van Tshimanga. En Lebbeke werd steeds gevaarlijker op de tegenaanval. Joossens redde eerst een poging van Van De Velde met de voet en niet veel later had de thuisdoelman weer een knappe redding in huis op een schuiver van Monday. Aan de overzijde kopte Tshimanga een voorzet van Verbist naast en kwam Van Zantvoort net te kort om een inzenden van Deckers binnen te knikken. Het venijn zat in de staart, want in de slotminuut kon de snelle Monday de Kapelse verdediging verschalken en Joossens vloeren: 0-1.

Cappellen FC begon opnieuw met veel balbezit aan de tweede helft, maar kwam nu niet meer aan kansen. De eerste kans was zelfs voor de bezoekers. Een vrije trap van Van Tricht belandde op het hoofd van de vrijgelaten Monday: 0-2. Van Zantvoort kwam dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn vluchtschot miste net doel. Cappellen bleef voetballend op zoek gaan naar kansen, maar Lebbeke had haar zaken goed op orde en gaf amper iets weg. Twee kopballen van Kil konden Aeyels niet in verlegenheid brengen en Tshimanga trapte naast. Cappellen kwam dus niet tot scoren en Lebbeke kon zo voor de verrassing van de speeldag zorgen. Geel-rood moet volgende week bij Lyra-Lierse op zoek naar eerherstel.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Kil, Ristovic, Deckers; Verbist, Nöstlinger, Lemaire (60′ Geudens), Meukens (68′ Littel); Van Zantvoort, Tshimanga.
Lebbeke: Aeyels; De Nauw, Meert, Bourguignon, Sey; Lyase (80′ Van Gysel), Van Tricht, Van Damme (90′ Verhulst), De Pauw; Van De Velde, Monday.
Doelpunten: 45′ Monday 0-1, 58′ Monday 0-2.
Geel: 64′ Lyase, 74′ Geudens, 84′ De Nauw.