FC Lebbeke – Cappellen FC 1-1

Een matig Cappellen FC leek langte tijd op weg naar een zuinige 0-1-zege bij het bescheiden Lebbeke. Net voor de rust had Lemaire geel-rood op voorsprong gebracht. In de slotminuut kwam de thuisploeg echter meer dan verdiend langszij. De ingvallen Dierickx movht te makkelijk voorzetten vanop de flank en Van Tricht kopte de 1-1 op het bord.

Toegegeven; de omstandigheden waren niet ideaal. Een verre verplaatsing, een kille winteravond, weinig supporters. Maar dat mogen geen excuses zijn. Lebbeke toonde van bij aanvang een grote wil om een goed resultaat neer te zetten. Dat resulreerde al snel in een lange bal van Van De Velde naar Monday die rond Demont ging, maar vanuit een scherpe hoek in het zijnet trapte. Lebbeke was de betere ploeg in het openingskwartier maar echte kansen volgden niet. Cappellen kwam na een kwartier beter in de wedstrijd. Van Zantvoort trapte naast en Lemaire mikte voorlangs. Symons vond halfweg de eerste helft Aeyels op zijn weg. Aan de overzijde kon Monday voorzetten; Van Tricht knalde in één tijd naast. Het meeste gevaar kwam toch van Cappellen. Meukens plaatste het leer naast doel en Aeyels ging goed plat op een schuiver van Symons. Na een knappe actie met Meukens en Van Zantvoort kon Lemaire de bal voorbij Aeyels in doel lepelen: 0-1. Cappellen kon met een kleine voorsprong de warmte van de kleedkamers opzoeken.

De thuisploeg kwam scherp aan de start van de tweede periode met drie mogelijkheden binnen de eerste vijf minuten. Van De Velde kopte een voorzet van Liessens voorlangs en zag daarna een schot door Demont gekeerd worden. Ook bij een derde poging vond de lokale spits Demont op zijn pad. Cappellen slaagde er niet in om de bal in de rangen te houden en Lebbeke ging op zoek naar de gelijkmaker. Bourguignon kopte een voorzet van Van Damme voorlangs en een poging van De Pauw ging maar net naast. Cappellen kwam nauwelijks in de buurt van het lokale doen. Na een dubbelpass met Verbist kon Lemaire uithalen, maar het schot strandde in het zijnet. Ook Lebbeke kwam in de slotfase niet meer aan kansen. De druk bleef wel en in de slotminuut viel er dan eindelijk een bal goed voor de geelhemden. Van Tricht kon een voorzet van Dierickx net voldoende beroeren om het leer net naast de verste paal in de netten te doen belanden: 1-1.

Lebbeke: Aeyels; Loriers, Bourguignon (86′ De Coeyere), Liessens; Meert, De Vlieger (72′ Dierickx), Van Damme, Van Tricht, De Pauw (79′ Lyase); Monday, Van De Velde.
Cappellen FC: Demont; Deckers, Geudens, Kil, Ristovic; Nöstlinger, Van Kerckhoven; Lemaire (72′ Tshimanga), Meukens (64′ Verbist); Van Zantvoort, Symons (90′ El Madani).
Doelpunten: 39′ Lemaire 0-1, 90′ Van Tricht 1-1.
Geel: 53′ Deckers, 69′ Van De Velder, 88′ Van Zantvoort.