Diegem Sport – Cappellen FC 0-1

Cappellen FC heeft op het zware terrein van Diegem Sport een derde opeenvolgende zege geboekt. Vooral voor de rust had geel-rood het nochtans niet onder de markt en mocht het zich zelf gelukkig prijzen met een scoreloze tussenstand. Net voorbij het uur zorgde Nico Lemaire voor het enige doelpunt van de wedstrijd. In het slot kreeg Cappellen nog kansen op een ruimere zege, maar het bleef uiteindelijk 0-1.

In de eerste helft stapelden beide ploegen de onzorgvuldigheden op waardoor het verrevan een academisch kijkstuk werd. Diegem nam het meeste initiatief en verzamelde dan ook de meeste kansen. Deflem trapte overhoeks naast en een schotje van Mauën was te zwak om Joossens te verontrusten. De thuisploeg stuurde de bal vaak snel de diepte in en geel-rood had het moeilijk om voet aan de grond te krijgen. Rond het half uur trapte Denayer op aangeven van Deflem voorlangs. Aan de overzijde zorgde Vallez voor de enige bezoekende trap tussen de palen uit de eerste helft, maar echt verontrust was Michiels niet. In de slotfase kwam Diegem opnieuw opzetten. Sulejmani trapte vanuit een scherpe hoek in het zijnet en Denayer mikte een volley voorlangs.

Na de rust kwam Cappellen beter voor de dag. Al snel zorgde Vallez voor gevaar met een schuiver, maar Michiels ging goed plat. Aan de overzijde mikte Van Lautem een aflegger van Deflem over en naast. Joossens had net voor het uur de nodige moeite met een trap van Mauën. Cappellen kwam nadrukkelijker opzetten. Kil knalde een aflegger van Walen De Keyser wild over. Even later klom geel-rood op voorsprong. Akarom en Verbist zetten een vlotte combinatie waarna Lemaire zich doorzette en het leer voorbij Michiels in doel kon duwen; 0-1. De thuisploeg moest nu komen, maar Cappellen werd steeds gevaarlijker. Geuens verlengde een vrije trap van Deckers tegen de dwarsligger en in de herneming vond Walen De Keyser Bautmans op zijn weg. Niet veel later kreeg Geuens een nieuwe kopkans. Ditmaal ging het leer net naast. Na een foute deviatie van Volant ging Denayer aan de overzijde op doel af, maar hij duwde de bal naast het doel. Diegem nam meer risico waardoor Cappellen ruimte kreeg. Ristovic duwde echter over en Kil trapte een aflegger van Vallez op de thuisploeg. De score wijzigde dus niet meer en Cappellen pakt een derde zege op rij.

Diegem Sport: Michiels; Van Lautem (76′ Roisin), Mertens, Bautmans, Frix; De Bouw (81′ Mpanzu), De Koker; Mauën, Deflem, Denayer; Sulejmani (59′ Honshoven).
Cappellen FC: Joossens; Akarom, Volant, Geuens, Van Kerckhoven; Verbist, Kil; Lemaire (62′ Ristovic), Vallez, Deckers (78′ Nöstlinger); Walen De Keyser (87′ Meukens).
Doelpunt: 62′ Lemaire 0-1
Geel: 48′ De Bouw, 63′ Vallez, 89′ Van Kerckhoven, 90′ Mertens, 90′ De Koker