Cappellen FC – Visé 4-0

Een bijzonder aangename namiddag werd het voor de Cappellen-supporters. Geel-rood overtroefde haar opponent op alle vlakken en won oververdiend. Voor de rust hadden Kil en Abaz al voor een dubbele voorsprong gezorgd. Ook na de koffie konden de zwakke Luikenaars geen vuist maken en mochten ze zelfs blij zijn dat Diawara en Kil pas in de slotfase de score uitdiepten tot 4-0. Opvallend; het is de grootste thuiszege sinds november 2015.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Pas na 10 minuten volgde een eerste wapenfeit. Doelman Cremer ontzette slecht; Abaz trapte een tikkeltje overhaast naast het bezoekende doel. Niet veel later zetten Abaz voor; Somers trapte in één keer over. Cappellen bleef de wet dicteren. Na een afgeweerde hoekschop viseerde Abaz de verste paal, maar een bezoekende verdediger keerde het leer. Op het half uur was de verdiende voorsprong dan toch een feit. Een knal van El Madani knalde op de paal uit elkaar. De rebound was voor Van Zantvoort die echter door Cremer tegen de vlakte werd gewerkt. De strafschop was een koud kunstje voor Kil: 1-0. En Cappellen duwde door. Abaz kon aan de haal op links. Ditmaal had de bal voldoende krul om acchter Cremer in de netten te belanden; 2-0. Pas net voor de rust kwam Visé een eerste keer in de buurt van Joossens. Errahmani trapte vanuit de draai echter op De Kuyffer.

Bezoekend coach Riga hoopte met drie wissels de bakens te verzetten, maar die brachten weinig resultaat. Na een snelle aanval via Verbist en Abaz kwam Van Zantvoort in schietpositie, maar de bal belandde naast. Even later duwde Cremer een schot van Abaz in hoekschop en kopte Lemaire naast. Na balverlies van Kil trapte Bouhlal naast. Gerits probeerde het vanop afstand, maar mikte recht op Joossens. De beste kansen bleven echter voor de thuisploeg. El Madani haalde de achterlijn; Cremer moest Somers van een derde doelpunt houden. De beste bezoekende kans kwam er pas een kwartier voor affluiten. Na een voorzet van Belhadj haalde Karraoui uit, maar Joossens redde met de voet. In de slotfase werd de kloof nog verder uitgediept. Na een lange bal van Abaz verraste Diawara de bezoekers met zijn snelheid en zorgde voor 3-0. En toen Abaz Cremer op zijn weg vond, was de rebound voor Kil die zo de 4-0 eindstand vast kon leggen.

Cappellen FC: Joossens; Lemaire, De Kuyffer, Ristovic, Somers; Kil, Nöstlinger, El Madani (89′ Geudens), Verbist (76′ Diawara); Abaz (89′ Littel), Van Zantvoort.
Visé: Cremer; Teisse (46′ El Khatoutti), Belhadj, Kaluanga Bwanga, Ebengué-Ewelan, Marmot (65′ Karraoui); Bunchukov (46′  Thioune), Gerits; Errahmouni, Aharrh-Gnama, Saidi (46′ Bouhlal).
Doelpunten: 30′ Kil 1-0 (strafschop), 36′ Abaz 2-0, 84′ Diawara 3-0, 89′ Kil 4-0.
Geel: 16′ Belhadj, 39′ Abaz, 50′ Aharrh-Gnama, 65′ Gerits, 80′ Ebengué-Ewelan.