Cappellen FC – Thes Sport 1-1 (4-3)

Cappellen FC zorgde zaterdagavond voor een verrassing door Thes Sport uit het bekertornooi te gooien. Geel-rood haalde in de tweede helft een achterstand op tegen de kampioen van de eerste amateurklasse en klopte de Limburgers uiteindelijk met strafschoppen. Volgende week wacht Meux Cappellen op in de vierde ronde van de Croky Cup.

Bart De Roover koos voor dezelfde elf namen die vorig weekend, ook al na elfmeters, de maat nam van Lochristi. Thes Sport eiste al snel het balbezit op en ging met een hoog tempo op zoek naar een vroeg doelpunt. Deferm kon al snel aanleggen, maar het schot ging over. Bij een vrije trap van Battista naar de korte hoek moest Joossens zich reppen om de bal uit de korte hoek te halen. Thes vond de vrije man, maar grote kansen leverde dat nu ook weer niet op. Een schotje van Suarez ging over. Halfweg de eerste periode kwam ook Cappellen de neus even aan het venster steken. Destoop kon net niet bij een voorzet van Faria Da Silva. Op het half uur klommen de bezoekers dan toch op voorsprong. Deferm glipte door de buitenspelval en versloeg Joossens met een lobje: 0-1. Cappellen reageerde via een schotje van Seppe Kil. Brughmans stond echter op de juiste plaats. In de slotminuut kwam Thes nog dicht bij de 0-2. Battista miste eerst zijn volley, legde vervolgens breed tot bij Stefani die echter hoog over trapte.

Meteen na de rust kwam Cappellen dicht bij de gelijkmaker. Seppe Kil devieerde een voorzet van Faria Da Silva, maar Brughmans had een knappe reflex in huis. De Roover had zijn troepen in de tweede helft anders gepositioneerd en geel-rood kwam veel beter voor de dag. Faria Da Silva trapte eerst nog naast, maar op het uur hingen de bordjes wel in evenwicht. Een scherp indraaiende vrije trap van Robbe Kil werd door niemand geraakt en verschalkte Brughmans; 1-1. Thes schrok even wakker. Jeunen en Battista trapten over en Joossens stopte een schot van Vanaken in twee tijden. Voor het wegtrappen van de bal kreeg Walen De Keyser een tweede gele kaart waardoor Cappellen het slot met tien moest volmaken. Toch bleef Cappellen dreigen. Faria Da Silva trapte echter voorlangs. In de slotminuut moest Joachim De Wilde nog een schot van Poell in hoekschop verwerken. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Cappellen kwam eerst op achterstand, maar Joossens pakte de elfmeter van Suarez. Vervolgens trapte Jeunen over en mocht Geuens zijn maatje Brughmans verschalken om Cappellen naar de volgende ronde te trappen.

Cappellen: Joossens, Lemaire, Volant, Geuens, Van Kerckhoven; R. Kil, De Vriese (73′ J. De Wilde); Destoop (46′ Floren), S. Kil, Faria Da Silva; Walen De Keyser.
Thes Sport: Brughmans; Bammens, Vanaken, El Ansri; Hulsmans, Kerckhogs, Jeunen, Deferm, Battista; Stefani (69′ Poell) en Suarez.
Doelpunten:  30′ Deferm 0-1 en 60′ R. Kil 1-1.
Strafschoppen: Vanaken 0-1, R. Kil 1-1, Poell 1-2, S. Kil mist, Suarez mist, Van Kerckhoven 2-2, Jeunen mist, Volant 3-2, Battista 3-3 en Geuens 4-3.
Geel: 16′ Geuens, 36′ Walen De Keyser, 41′ Deferm, 55′ Suarez, 65′ Volant, 74′ Kerckhofs, 82′ Hulsmans, 84′ S. Kil, 89′ Faria Da Silva.
Rood: 78′ Walen De Keyser (tweemaal geel).