Cappellen FC – Sporting Hasselt 2-0

Cappellen FC nam na een aangenaam kijkstuk verdiend de maat van titelkandidaat Hasselt. De Limburgers konden echter nooit echt aanspraak maken op de zege. Cornelissen zette geel-rood na een half uur op voorsprong. Hasselt sputterde even tegen, maar de 2-0 van Kil op het uur sneed de bezoekers de benen volledig af.

Bart De Roover dropte met Geuens, Volant, Mathyssen en Floren vier nieuwe namen in de basiself. Het eerste gevaar uit de partij kwam van Hasselt. Efekia had een knappe beweging in huis, maar Joossens onderschepte het voorzet-schot. Cappellen reageerde via Faria Da Silva die de bal terug legde tot bij Mathyssen. Jaspers hield de spits van de 1-0. Cappellen had de partij in handen en Swinnen moest in twee tijden een schot van Kil onschadelijk maken. Niet veel later had Swinnen een ultieme beenveeg in huis toen Mathyssen een inzenden van Faria Da Silva tegen de touwen wilde duwen. De verdiende voorsprong kon niet uitblijven en toen Wijnen zich verslikte in de bal kreeg Kil het leer tot bij Cornelissen die de 1-0 staalhard tegen het net joeg. Hasselt leek wakker geschud en ging de bal opeisen, maar verder dan een appel om strafschop na een duel tussen Volant en de verder onzichtbare Odutayo kwam het niet.

Na de koffie zorgde Cappellen meteen voor nieuw gevaar. Mathyssen stak de bal binnendoor tot bij Faria Da Silva die echter niet voorbij Swinnen geraakte. Aan de overzijde kende Joossens weinig problemen met een schot van Jaspers. Cappellen behield het overwicht en Swinnen had moeite met een kopbal van Cornelissen. Niet veel later kon geel-rood haar voorsprong toch uitdiepen. Cornelissen lanceerde Faria Da Silva die de bal slim breed legde tot bij de vrijstaande Kil: 2-0. Dat tweede doelpunt brak de veer bij de bezoekers die niet bij machte waren om te reageren. Carvalho probeerde het eens acrobatisch, maar Joossens kwam niet in de problemen. In het slot probeerde Kil het nog eens, maar Swinnen stond op de juiste plaats. Cappellen haalde het verdiend van een zwak Hasselt.

Cappellen: Joossens; De Beukelaer, Volant, Geuens, Deckers; Floren; Cornelissen, Kil, De Vriese (89′ Lemaire); Faria Da Silva (80′ Willemsen) en Mathyssen (80′ Destoop).
Hasselt: Swinnen; Jaspers (62′ Proesmans), Janssen, Wijnen (46′ Baysal), Ofori; Carvalho, Vangeel, Bracké; Efekia (68′ Boiten), Odutayo, Verbeeck.
Doelpunten: 29′ Cornelissen 1-0, 61′ Kil 2-0.
Geel: 54′ Vangeel, 55′ Volant.