Hoogstraten – Cappellen FC 1-0

Cappellen FC is er niet in geslaagd om vanuit Hoogstraten punten huiswaarts te nemen. De thuisploeg had genoeg aan een vroeg doelpunt van Meeus om de zege te claimen in een zwakke partij. Sebbe De Beukelaer zag halfweg de tweede periode zijn gelijkmaker afgekeurd worden wegens buitenspel. Cappellen zal ook de volgende weken nog op zoek moeten gaan naar de nodige punten.

Bart De Roover posteerde Lenaerts en De Beukelaer centraal achterin; Faria Da Silva verving de geblesseerde Bouwman waardoor Willemsen weer diep in de spits kwam. Zoon Dario had teveel hinder van een liesblessure om bij Hoogstraten aan de aftrap te staan. Toch kon die al snel juichen, want de wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Meeus profiteerde van een onachtzaamheid bij Cappellen en de bal knap voorbij Joossens in doel trapte: 1-0 en weer een vroege achterstand voor Cappellen. Geel-rood reageerde via een gevaarlijke vrije trap van Kil die net over ging. Cappellen dwong in de ganse eerste helft licht veldoverwicht af, maar kansen bleven uit. Teveel onzorgvuldigheden zorgden ervoor dat de doelmannen werkloos bleven toekijken.

Na de rust viel er iets meer te beleven. Smet pakte een kopbal van een goed spelende De Beukelaer. Aan de overzijde belandde een schotje van Swaegers over. Halfweg de tweede helft leek Cappellen toch langszij te komen. Een vrije trap van Deckers werd door De Beukelaer over de doellijn gewerkt, maar Lenaerts bevond zich klaarblijkelijk in een buitenspelpositie. Met de inbreng van Smet hoopte Cappellen nog op een kentering in de slotfase, maar Hoogstraten kreeg ruimte op de tegenaanval. Swaegers trapte op aangeven van Meeus echter naast. Aan de overzijde hield Smet De Vriese nog van de gelijkmaker. In de toegevoegde tijd belandde een voorzet van Deckers nog bij Kil, maar die kon de bal onvoldoende controleren om nog te kunnen uithalen.

Hoogstraten: Smet; E. Smet, Swaegers, Van Dooren, Meeuwis; Lambrechts, Van De Walle; Cox (89′ Laurijsen), Van Huffel (80′ S. Meeusen), Van Dijck; Meeus.
Cappellen: Joossens; Lemaire (77′ J. Smet), Lenaerts, De Beukelaer, Deckers; Kil, De Vriese; Destoop, Cornelissen, Faria Da Silva; Willemsen (46′ Floren).
Doelpunt: 2′ Meeus 1-0.
Geel: 19′ Van Dooren, 49′ Deckers, 72′ Van Dijck, 90′ Faria Da Silva, 90′ Van De Walle.