Cappellen FC – Olympia Wijgmaal 2-1

Na drie nederlagen kon Cappellen FC opnieuw winnen. Tegen Wijgmaal kwam geel-rood nochtans vroeg op achterstand, maar het toonde daarna veel mentale weerbaarheid. De bezoekers hadden eveneens kansen om de zege te claimen, maar via treffers van Robbe Kil en Andreas Destoop bleven de drie punten uiteindelijk in Kapellen

Cappellen toonde in de aanvangsfase veel goede wil en ging meteen op zoek naar het doel van Vanwelkenhuysen. Toch volgde al snel een opdoffer. Dewaet kreeg teveel tijd en ruimte en verschalkte Joossens: 0-1. De thuisploeg reageerde meteen via Faria Da Silva. De schuiver werd door Vanwelkenhuysen gepakt. Cappellen probeerde wel, maar vond weinig openingen. Na een hoekschop van Faria Da Silva kopte Seppe Kil net naast. Diezelfde Kil zag een minuut later ook een schot naast gaan. Wijgmaal had echter haar zaakjes goed op orde en Joossens moest een knal van Dehond met de vuisten onschadelijk maken. Met de rust in zicht kwam Cappellen toch nadrukkelijker opzetten. Seppe Kil trapte nog naast. Daarna kwam de oudste van de Kil-broers een teenlengte te kort om een voorzet van Faria Da Silva binnen te duwen. Vervolgens moest Vanwelkenhuysen een trap van Robbe Kil weren. Toch kwam Cappellen alsnog langszij. Edwards verlengde een hoekschop van Faria Da Silva tot bij Robbe Kil die de bal in de verste hoek dropte: 1-1.

Na de rust zette Cappellen al snel een knappe aanval op via Edwards en Seppe Kil, maar Yangassa ontzette voor de neus van Walen De Keyser. Aan de overzijde ranselde Joossens een knal van Stockx uit de hoek. Aan de overzijde kopte Walen De Keyser naast. Op het uur stak Edwards de bal binnendoor tot bij Walen De Keyser. De spits omspeelde Vanwelkenhuysen, maar moest te ver uitwijken om te kunnen scoren. Wijgmaal kwam halfweg de tweede periode nadrukkelijker opzetten. Zowel Dehond als Boogaerts vonden echter Joossens op hun weg en Dewaet trapte van dichtbij onbesuisd over. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Van Kerckhoven zette goed voor en de pas ingevallen Destoop kopte overhoeks de 2-1 op het bord. Wijgmaal zette alles op alles en kwam nog één keer dicht bij de gelijkmaker. Joossens duwde het vluchtschot van Bongiorno met de vingertoppen over de dwarsligger en hield zo de zege in het Jos Van Wellenstadion.

Cappellen FC: Joossens; Edwards, Volant, Geuens, Van Kerckhoven; R. Kil, De Vriese; Willemsen (75′ Destoop), S. Kil, Faria Da Silva (90′ Lemaire); Walen De Keyser.
Wijgmaal: Vanwelkenhuysen; Masselis, Yangassa, Bakala, Boogaerts; Delorge, Stockx; Dehond, Dewaet (85′ Nsam Nsam), Mertens (73′ Bongiorno); Mathei.
Doelpunten: 8′ Dewaet 0-1, 43′ R. Kil 1-1, 78′ Destoop 2-1.
Geel: 34′ Geuens, 57′ Edwards, 71′ Mertens, 74′ R. Kil.