Cappellen FC – Beerschot U23

Cappellen FC won zaterdagavond vlot en overtuigend van degradant Beerschot en blijft zo in pole-position in de strijd om het rechtstreekse promotieticket. Cappellen startte verschroeiend en via treffers van Symons en Nöstlinger had het bij de rust haar schaapjes al op het droge. El Madani zorgde voor de eindcijfers.

Cappellen FC begon de wedstrijd in overdrive. Van Zantvoort probeerde het van bij de aftrap met een lob; doelman Demarbaix moest zich reppen om zijn netten ongeschonden te houden. Wat volgde was een dolle openingsfase. Tshimanga volleyde een voorzet van Deckers over en Symons kopte op de paal. Even later trapte Tshimanga binnen het bereik van Demarbaix en duwde de bezoekende doelman een vrije trap van Deckers in hoekschop. We waren op dat ogenblik nog geen vijf minuten bezig. Even moest de voet van het gaspedaal, maar net voorbij het kwartier was het wel raak. Meukens zette via tussenstation Tshimanga de aanval op. Symons duwde het leer tegen de netten: 1-0. Even later kwam ook Beerschot even de neus aan het venster steken, maar de poging van Osei Bonsu was te zwak om Joossens te verontrusten. Aan de overzijde leek de 2-0 in de maak. Symons legde de bal panklaar af voor Van Zantvoort. Die trapte echter naast. Goossens probeerde het vanop afstand. Joossens pareerde. De logische 2-0 volgde net voot het half uur. Nöstlinger miste eigenlijk zjn kopbal bij een vrije trap van Deckers, maar via een verdedigend been ging de bal tegen de touwen. Cappellen kon toen al op een economische modus overschakelen. Toch bleven er kansen komen. El Madani bereikte Van Zantvoort; de doelman redde de plaatsbal in hoekschop. Niet veel later kwam de bal via Deckers en Tshimanga opnieuw bij Van Zantvoort die vanuit de draai naast trapte. Het laatste wapenfeit uit de eerste periode kwam nog van Beerschot, maar Osei Bonsu trapte voorlangs.

Na de rust was er lange tijd weinig te beleven. Het was dan even schrikken toen het plots 3-0 stond. Symons recupereerde en via Van Zantvoort kwam het leer bij El Madani die Demarbaix het nakijken gaf. Geel-rood vond het dan helemaal welletjes, al kwam het nog tweemaal dicht bij een vierde treffer. Van Zantvoort trapte vanuit de draai nog eens over en Da Silva dwong na een knappe dribbel Demarbaix nog tot een parade. Geel-rood kan nu afwachten wat het topduel tussen Belisia en Hades maandagmiddag oplevert.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Nöstlinger, Kil, Deckers (77′ Diawara); Meukens, Van Kerckhoven (70′ Da Silva), El Madani, Tshimanga; Van Zantvoort (85′ De Schutter), Symons.
Beerschot: Demarbaix; Sowah, De Kuyffer, Sqalli Houssaini; Cloots, Degenaers (68′ Pauwels), Azzaoui, Muyldermans (69′ Joossen), Goossens; Rocha Torres, Osei Bonsu (87′ Konjevic).
Doelpunten: 16′ Symons 1-0, 27′ Nöstlinger 2-0, 57′ El Madani 3-0
Geel: 59′ Kesteleyn, 77′ Osei Bonsu, 82′ Tshimanga.