Nabeschouwing Cappellen FC – Vosselaar

Cappellen FC verloor zondag een partij die het eigenlijk niet mocht verliezen. Geel-rood domineerde een groot deel van de wedstrijd, maar wist haar kansen niet om te zetten in doelpunten. Cappellen zakt door de nederlaag naar een gedeelde elfde plaats in het klassement.

De Roover zag zijn team goed beginnen aan de wedstrijd. “We kregen een aantal goede kansen in de eerste helft, maar wisten deze niet te benutten. Daardoor ontnamen we onszelf de kans om eens een ontspannen wedstrijd te spelen. Nu leunde Vosselaar ver achteruit en kwamen we steeds moeilijker aan kansen. Doordat ze de rust met 0-0 konden bereiken, steeg bovendien bij hen het geloof in eigen kunnen. Wij gingen enerzijds forceren en anderzijds begon een aantal spelers zich weg te steken. Dat gecombineerd met hun lopende spelers deed ons de das om. Bij de 0-1 grepen we niet doortastend genoeg in. Met de inbreng van Destoop en Willemsen hoopten we meer snelheid op de flanken te krijgen. Het blijft echter een feit dat we moeilijk tot doelpunten komen.” Cappellen ziet de ploegen onderin stilaan dichterbij komen. “We moeten eerlijk zijn. We hebben onszelf in deze situatie gebracht. We gaan voor elk punt heel hard moeten werken vanaf nu. Dat is frustrerend, maar wel de harde realiteit.”

“Als je de wedstrijd objectief bekijkt, mogen we deze eigenlijk nooit verliezen. Vosselaar is een ploeg die altijd binnen onze mogelijkheden ligt”, vond ook Wesley Geuens. “Niet voor het eerst scoort onze tegenstander echter uit hun eerste echte kans. Dat gebeurt dit seizoen toch al te vaak. In de eerste helft kregen wij een aantal reuzekansen, maar scoren niet. Zij scoren dan uit een tegenaanval de 0-1. Dom balverlies luidde die counter in en vervolgens moeten wij scherper zijn in het duel. Als je dan achter komt tegen een ploeg die constant met acht achterin blijft spelen, weet je dat het heel moeilijk wordt.” Cappellen zakt dus weg in het klassement. “Na de goede maand september hadden we iets anders voor ogen. Maar we mogen ook niet panikeren. Ons voetbal was niet slecht tegen Vosselaar en ook op Hasselt speelden we een goede wedstrijd. We moeten alleen dringend eens punten pakken.”

Dirk Mathyssen was harder in zijn analyse. “Dit is toch een beschamend resultaat. Ik denk dat we met zijn allen voor de spiegel moeten gaan staan. We moeten vooral stouter durven zijn. Ik denk dat wij nog maar nauwelijks gele kaarten gekregen hebben voor echte overtredingen.” Nochtans: in de eerste helft was geel-rood gewoon de betere ploeg. Ook Mathyssen kwam dicht bij een doelpunt. “Ik kon vanuit de draai trappen, maar de doelman kon redden. Anderen kwamen ook tot kansen. De efficiëntie ontbrak en Vosselaar toonde daarna hoe het wel moest. Uit drie kansen scoren zij twee keer. We moeten wel toegeven dat we in de tweede helft minder dominant waren. In het slot probeerden we met lange ballen het tij nog te keren, maar dat bracht helaas weinig zoden aan de dijk.”