Nabeschouwing Hasselt – Cappellen FC

Cappellen is er zaterdag niet in geslaagd om te gaan stunten op het terrein van Hasselt. Gedurende ruim 35 minuten verliep alles volgens plan en had Hasselt het moeilijk om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Eén halve kans volstond om de wedstrijd te doen kantelen. De Limburgers hielden vervolgens voor de vijfde keer in zes thuiswedstrijden de nul.

“We hadden alles onder controle”, vond ook Bart De Roover. “We hadden in de het openingskwartier zelfs enkele mogelijkheden om op voorsprong te klimmen, maar waren niet efficiënt genoeg. Eén keer vielen we uit onze rol. De hoekschop werd te makkelijk weggegeven en vervolgens staat er twee man helemaal vrij in de kleine rechthoek. Nochtans wisten we dat ze zo gevaarlijk konden zijn.” De 1-0 speelde uiteraard in de kaart van Hasselt. “Ze konden achteruit gaan leunen en speculeren op de tegenaanval. Wij gaven meer ruimtes weg en zij profiteren daarvan. Toch vind ik dat we ook dat tweede doelpunt te makkelijk weggeven. We moeten stouter zijn en daar een overtreding maken. Aan de overzijde maken zij wel die fout bij een gelijkaardige actie van Willemsen.” Cappellen speelde dus een verdienstelijke wedstrijd, maar bleef met lege handen achter. “Uiteraard moeten wij op Hasselt geen punten pakken. Maar we zouden onszelf eens moeten belonen door links of rechts eens bonuspunten te pakken. Om te vermijden dat we teveel naar onder moeten kijken, is het aangewezen dat we voor de winterstop toch nog enkele zeges boeken. Laat ons in dat opzicht hopen dat de blessure van Wesley Geuens meevalt.”

Ook Maxim Deckers besefte dat er meer inzat bij Hasselt. “Onze 4-4-2 stond goed en Hasselt had het lastig om onze defensie uit verband te spelen. We kwamen er zelf ook goed uit en dwongen zelfs enkele kansjes af. Eigenlijk spelen we op Hasselt altijd goed. Het vertrouwen in eigen kunnen groeide ook naarmate de wedstrijd vorderde. Als we met 0-0 de rust kunnen ingaan, geef ik ons een goede kans om te winnen, maar we pakken een vermijdbaar doelpunt. En dan weet je dat het een moeilijke opdracht wordt.” Hasselt paste zijn spelsysteem ook aan en kreeg meer vat op de wedstrijd. “De 2-0 viel dan ook snel. In die fase hebben we de man in balbezit te weinig onder druk gezet. Door die nieuwe opdoffer zakte het geloof in puntengewin. Twee of drie keer scoren op Hasselt is dit seizoen een heel lastige opdracht. Ze geven weinig kansen weg en straffen zelf elk foutje genadeloos af. Het is jammer dat we geen vervolg konden breien aan de zege tegen Hoogstraten.”