Cappellen FC – K. SK. Heist 1-2

Lange tijd leek Cappellen FC af te stevenen op een verdiend gelijkspel, maar in de slotfase gingen de bezoekers alsnog met de volle buit lopen. Cappellen kwam kort na de rust via Lemoine op voorsprong, maar daarna liet Dame Fortuna geel-rood in de steek. Een voorzet belandde tegen een verdedigende hand waarna Carrasco de elfmeter omzette. Aan de overzijde ontsnapte een Heistse verdediger aan rood. Enkele minuten later velde invaller Colman een zwaar verdict.

We kregen een bijzonder lange studieronde te zien waarin Heist misschien meer balbezit had, maar daar weinig mee deed. Joossens hoefde alleszins enkel wat voorzetten te plukken. Rond minuut twintig schakelde Cappellen toch een versnelling hoger. Lemoine zette zich door op rechts en probeerde Diawara te bereiken, maar Smet kon nog net het leer in hoekschop werken. Die werd vervolgens door Geudens naast gekopt. Met de rust in zicht kon Augustynen voor de bezoekers trappen, maar Joossens kende geen problemen met de schuiver.

Na de rust was er meer animo. Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong. Na flink wat geharrewar kon Lemoine de bal tegen de netten duwen: 1-0. De vreugde was echter van korte duur, want toen Kesteleyn een voorzet met de hand beroerde, ging de bal op de stip. Carrasco trapte de gelijkmaker op het bord. De wedstrijd bleef snel op en neer gaan. Van Zantvoort trapte in één tijd centimeters over en Lemoine mikte naast. Bij het ingaan van het slotkwartier kon Van Zantvoort nog eens trappen, maar Van Aerschot pakte makkelijk. Eén minuut later volgde een cruciale fase. Lemoine werd op weg naar doel foutief afgestopt. De spits probeerde nog door te gaan, maar miste zijn schot. De Franse ref kwam niet terug op de duidelijke overtreding en de Heistse verdediger mocht tussen de lijnen blijven. Aan de overzijde ging Joossens goed plat op een strak schot van Benhamou. Toen iedereen vrede leek te hebben met de puntendeling speelde Benhamou Colman aan die Joossens het nakijken en Cappellen de genadeslag gaf: 1-2.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Nöstlinger, Geudens, Somers, Lemaire; Lemoine (84′ El Madani), Kil, Verbist, Diawara (65′ Abaz); Van Zantvoort (84′ Littel).
Heist: Van Aerschot; Lemti, Smet, Lemmens, Nys; Sabhaoui, Augustynen, Van Goylen (68′ Jannes); Troonbeeckx (68′ Benhamou), Van Hout (68′ Colman), Carrasco (82′ El Attabi).
Doelpunten: 51′ Lemoine 1-0, 53′ Carrasco 1-1, 87′ Colman 1-2.
Geel: 36′ Verbist, 38′ Van Hout.