Bocholt VV – Cappellen FC 3-2

Net als op Temse leek Cappellen op weg naar een stuntzege. Via treffers van Cornelissen en Destoop klom geel-rood naar een 0-2-voorsprong. Cappellen kon Bocholt in het slotkwartier niet meer afhouden en de Limburgers hadden bovendien het geluk aan hun zijde om de achterstand nog om te buigen in een 3-2-zege.

Bart De Roover posteerde Willemsen en Destoop op de flanken en versterkte zo zijn middenveld. Cappellen kon zo de thuisploeg vanuit een strakke organisatie makkelijk ver van het doel houden. De Limburgers eisten wel het leeuwendeel van het balbezit op, maar deden daar bijzonder weinig mee. Dan was Cappellen gevaarlijker. Na tien minuten haalde Destoop de achterlijn, maar Willemsen trapte van aan de zestien over. Halfweg de eerste helft speelde Bertjens gevaarlijk terug. Willemsen stuitte echter op de goed uitgekomen Wertelaers. Met de rust in zicht kwam Cappellen nadrukkelijker opzetten. Cornelissen kon net niet genoeg kracht zetten achter zijn kopbal. Uitstel was geen afstel, want toen De Vriese de bal recupereerde en Cornelissen lanceerde, kon Cappellen niet eens onverdiend met een voorsprong naar de kleedkamers: 0-1.

Ook na de rust ving Cappellen de thuisploeg vrij eenvoudig op. En opnieuw was Cappellen het gevaarlijkst. Kil trapte een aflegger van Willemsen maar net naast. Halfweg de tweede helft volgde dan het eerste schot van Bocholt richting doel, maar de vrije trap van Didden ging ver naast. Aan de overzijde was het wel raak. Willemsen devieerde een lange bal van Deckers in de loop van Destoop die het leer vervolgens staalhard tegen de netten joeg: 0-2. En Cappellen was zelfs dicht bij een derde treffer; maar het schot van Destoop ging rakelings naast. Toch bleef ook de thuisploeg in haar kansen geloven. Via Put en Vaesen kwam de bal bij Bertjens die van dichtbij de aansluitingstreffer scoorde: 1-2. Bocholt speelde alles of niets en had het geluk aan haar zijde. Een diepe bal schampte van de voet van Volant en Bertjens zorgde voor de 2-2. Beide ploegen gingen vol voor de zege. Cornelissen lanceerde Mitrovic, maar Scheelen gooide zich in de baan van het schot. Aan de overzijde duwde Joossens een knal van Didden over de dwarsligger. Iedereen leek te kunnen leven met een puntendeling, maar een afgeweken schot van Didden bezorgde Bocholt diep in de blessuretijd de volle buit: 3-2.

Bocholt: Wertelaers; Scheelen, Palmans, Dieme, Vanhaen (63′ Vaesen); Ella Ella (76′ Janssen), Van den Putte, Didden; Put, Bertjens, Watson (46′ Maes).
Cappellen FC: Joossens; Lemaire (89′ Floren), Volant, Geuens, Deckers; Destoop (84′ Mitrovic), Cornelissen, Kil, De Vriese, Willemsen (77′ Lenaerts); Mathyssen.
Doelpunten: 45′ Cornelissen 0-1, 67′ Destoop 0-2, 74′ Bertjens 1-2, 78′ Bertjens 2-2 en 90′ Didden 3-2.
Geel: 55′ Didden, 71′ Dieme, 75′ Volant.