Vooruitblik Cappellen FC – URSL Visé

Na de eerste zege vorig weekend in en tegen Tienen vond Cappellen FC aansluiting bij de ruime middenmoot in het klassement. Als geel-rood dit weekend ook in eigen huis de nul van de tabellen kan vegen, zet het zich volledig op de kaart van eerste nationale. Daarvoor moet het wel profclub Visé punten afhandig weten te maken.

Tegenstander URSL Visé is niet dezelfde club als het oude CS Visé waarmee Cappellen FC in het verleden wel meerdere duels uitvocht. URSL Visé was tot 2016 bekend als URS Lixhe-Lanhaye. Het was pas na de verhuis naar het stadion van het failliete CS Visé dat de clubnaam wijzigde in URSL Visé. Inmiddels was de club wel aan een steile opmars begonnen. Met zes promoties in evenveel seizoenen stoomde URSL Visé vanuit de vierde provinciale door naar eerste nationale waar het de voorbije jaren steevast in de middenmoot eindigde. Voorlopig sprokkelde Visé vier punten in deze jaargang na een nederlaag tegen de Zébra Élites; een zege bij Virton en een gelijkspel tegen OHL U23. Vorige week zondag stuntte de Luikenaars wel door 1B-club Lommel uit de beker te kegelen. De beloning? Een duel tegen Racing Genk in de volgende ronde.

Geel-rood haalde vorige week opgelucht adem na de zege bij Tienen. Inmiddels heeft Yves Van Borm er een eerste volledige trainingsweek opzitten en zullen de accenten er stilaan ingeslepen worden. Geudens, Littel en Demont deden vrijdag ritme op bij de beloften. Ruben Kesteleyn kreeg afgelopen zondag al zijn derde gele kaart van dit prille seizoen en moet dus al op het strafbankje plaatsnemen.

De kern: Somers, De Kuyffer, Nöstlinger, Verbist, Littel, Van Zantvoort, Njengo, Joossens, El Madani, Diawara, Kil, Ristovic, Demont, Lemaire, Nzila, Abaz, Geudens.
Gebleseeerd: Van Kerckhoven, Da Silva, Tshimanga.
Geschorst: Kesteleyn (1/1)

Het verleden:
eerste ontmoeting