Nabeschouwing Hades – Cappellen FC

Cappellen FC stapte zaterdag met één punt de bus op richting thuisfront. Meer dan dat ene punt zat er voor de troepen van Bart De Roover wellicht niet in. Geel-rood zag vooral in de eerste helft af en was blij met de 0-0-stand. Na de rust kwam Cappellen FC meer in het stuk voor, maar groeide de ergernis in de prestatie van ref Krieken.

“In de eerste plaats wil ik een pluim op de hoed van mijn spelers steken”, opende Bart De Roover. “Zij hebben hier een ganse wedstrijd heel hard geknokt om dit punt mee naar huis te nemen. Ze hebben gestreden voor elke morzel grond. Wel moeten we zo eerlijk zijn om toe te geven dat het vandaag op technisch vlak ondermaats was. In de eerste periode was er heel veel afval in ons spel. Daardoor konden we ons in de zone van de waarheid nooit echt doorzetten.” Na de rust kwam Cappellen meer in de wedstrijd, maar waren er andere zaken die begonnen te spelen. “Ik maak me niet snel kwaad langs de lijn, maar ik zag vandaag toch een aantal rare zaken tussen de lijnen. Ik zeg niet dat al onze kaarten onterecht waren, maar wat aan de ene kant een kaart oplevert, hoort aan de andere kant op dezelfde manier bestraft te worden.” Ref Krieken was de gebeten hond. De man liet meer dan acht minuten overspelen in de tweede periode. “Hoewel Hades over heel veel talent beschikt, weet je dat het telkens knokken is om elke bal. En dat tot het laatste fluitsignaal. Dat hebben mijn spelers vandaag perfect gedaan en ondanks de moeilijke omstandigheden zijn ze betrekkelijk kalm gebleven.”

Maxim Deckers kon zich vinden in het punt. “Van bij het eerste fluitsignaal stond de organisatie op punt. Door de slechte staat van het veld kwamen we echter zelf te weinig tot voetballen. Je zakte diep weg in de grond en er waren veel oneffenheden. We waren echter niet ook niet balvast genoeg, waardoor de opbouw stokte en we de aansluiting naar voren niet konden verwezenlijken. De ballen kwamen daardoor te snel terug.” Hades kreeg ook geen massa kansen bij elkaar gevoetbald. “Nee, maar met Sögütcü hebben ze wel iemand die heel slim tussen de lijnen probeert te spelen. Het gevaar loert dus telkens om de hoek. In de tweede helft zijn we er zelf enkele keren beter kunnen uitkomen. Ook nu bleef de laatste pass echter te vaak niet zuiver genoeg, waardoor we de weinige mogelijkheden niet benutten.” Cappellen pakte in de eerste drie wedstrijden van het kalenderjaar vijf punten. Deckers: “Een punt op Hades is altijd goed. Zeker gezien de omstandigheden. Iedereen kan eens een mindere dag hebben natuurlijk. We hebben getracht om kalm te blijven, maar mentaal was het alleszins geen eenvoudige avond.”