Nabeschouwing Cappellen FC – Sint-Niklaas

Net als in de heenronde moest Cappellen tegen Sint-Niklaas een achterstand wegwerken om met de volle pot aan de haal te gaan. Geel-rood speelde een prima wedstrijd en zag haar kansen ook vertaald worden in een verdiende zege. Cappellen pakt zo zeven op negen en neemt opnieuw wat afstand van de ploegen op de bedreigde plaatsen.

“In de strijd om het behoud zijn dit drie heel belangrijke punten”, vond Bart De Roover. “Vooral voor de groep ben ik heel blij. Zij hebben vandaag een goede wedstrijd gespeeld. In de eerste helft hadden we al het betere van het spel en we hebben ons niet van de wijs laten brengen door de 0-1. Met Tiago en Dries zorgden we voor snelheid op de flanken en Robbe en Bart steunden Dirk in de aanval. Het was alleen opletten voor de omschakeling, want met Panneel en Martin had Sint-Niklaas veel snelheid voorin. Wij dwongen in de eerste helft tien hoekschoppen af en zorgden zo voor veel dreiging.” Cappellen kwam net voor de rust op gelijke hoogte en ging na de pauze verdiend over Sint-Niklaas. De Roover: “De infiltrerende spelers hebben het verschil gemaakt. Na de 2-1 speelde Sint-Niklaas uiteraard alles of niets. Ik begrijp dat mijn spelers er op focusten om de zege over de streep te trekken, maar in de omschakeling hadden we het misschien nog beter kunnen doen. Ik wil echter niet muggenziften na een belangrijke zege.”

Robbe Kil was met twee treffers de matchwinnaar en dikte zijn totaal aan tot acht doelpunten. “Het klinkt als een cliché, maar de zege is belangrijker dan mijn doelpunten.” Ook Kil vond de zege verdiend. “In de eerste periode hadden we al snel overwicht en zorgden voor een vlotte balcirculatie. De 0-1 was jammer, maar we kwamen al snel tot kansen. Al had ik uiteindelijk wel drie pogingen nodig om te scoren.” Cappellen kon dus met een gelijke stand naar de kleedkamers. “Meteen na de rust hadden we geluk, want Sint-Niklaas liet een grote kans liggen. Daarna hadden we echter opnieuw het betere van het spel en kwamen zelfs voor de 2-1 al enkele keren dicht bij een doelpunt. Bij de 2-1 zorgde Volant voor een variatie waardoor hij mijn bewaker met zich mee trok en ik veel vrijheid kreeg om te scoren.” Na de 2-1 moest Cappellen wel achteruit. Kil: “Hamme ging met vier voorin spelen. We hebben hard voor elkaar gewerkt en konden de meeste lange ballen onschadelijk maken. Slechts één keer waren ze echt gevaarlijk, maar de bal schampte gelukkig voor ons de bovenkant van de dwarsligger.” De tweede thuiszege deed zichtbaar deugd. “Hopelijk kunnen we wat werk maken van onze thuisreputatie. De laatste weken slagen we er toch zichtbaar in om zelf meer het spel te maken. Hopelijk kunnen we snel een kloof slaan met de ploegen uit de kelder van het klassement en kunnen we nog iets maken van de terugronde.”

Sebbe De Beukelaer kwam tien minuten voor het einde in de plaats van Mathyssen. Voor de 19-jarige De Beukelaer zijn eerste officiële wedstrijd voor Cappellen FC. “Ik viel al enkele keren af als 16de man en bleef tegen City Pirates op de bank zitten. Doordat Mathyssen geblesseerd uitviel, moest ik er plots inkomen. Daardoor had ik natuurlijk geen tijd om me zenuwachtig te maken. Bij een 2-1-voorsprong weet je natuurlijk wel dat er weinig fout mag gaan.” De Beukelaer werd op een voor hem ongewone positie gedropt. “Ik ben in principe een rechtsachter of centrale verdediger. Doordat ik nu Mathyssen moest vervangen, kwam ik op het middenveld terecht. Door de krappe voorsprong lag de nadruk natuurlijk vooral op de verdedigende taken. Uiteraard ben ik blij dat ik deze kans gekregen heb, maar ik besef dat mijn speelkansen voorlopig afhankelijk zijn van eventuele blessures bij anderen.”