Voorbeschouwing VK Linden – Cappellen FC

Eindelijk. 308 dagen na de verloren wedstrijd bij Lyra-Lierse komt Cappellen FC nog eens in actie voor een officiële wedstrijd. Iedereen hoopt uiteraard dat we aan de start staan van een min of meer normaal seizoen. Al is het nog niet helemaal zeker welke rol het corona-beestje in de komende maanden gaat spelen. Alleszins: Cappellen FC is torenhoog favoriet voor de bekerpartij bij  eerste provincialer Linden. Ter herinnering: de wedstrijd wordt zondag gespeeld op het terrein van KVC Kessel-Lo.

VK Linden is een relatief jonge club die werd opgericht in 1982. Tot 2016 schommelde de club hoofdzakelijk tussen tweede en derde provinciale, maar in 2016 wisten de groen-witten de promotie naar eerste provinciale af te dwingen. Na nauwelijks twee seizoenen verbaasden de Vlaams-Brabanders in 2019 vriend en vijand door de promotie af te dwingen naar de derde afdeling Voetbal Vlaanderen. Die promotie werd geen succes, want Linden degradeerde meteen en vertoeft dus weer in eerste provinciale. Vorig weekend schakelde Linden Erpion-Lacs de l’Eau d’Heure uit met 1-6. Nino Somers scoorde 3 keer. Omwille van de aanleg van een kunstgrasveld wijkt Linden zondag uit naar de buren van Kessel-Lo.

Cappellen FC begon voortvarend aan de voorbereiding met een reeks overwinningen op rij. Vorige week kreeg geel-rood echter een pandoering van Dender. Er ligt dus nog werk op de flank voor Yves van Heurck die net als een handvol spelers voor zijn eerste officiële wedstrijd voor Cappellen staat. Voor Akarom en Verbist komt de wedstrijd te vroeg. Ook Nöstlinger zal wellicht niet van de partij zijn.

De kern: Deckers, Medelinskas, Volant, Van Kerckhoven, Van Riel, Al-Balahi, Walen De Keyser, Van Zantvoort, Vollon, Joossens, Geuens, De Vriese, Vallez, Kil, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire en L. De Wilde.

Het verleden:
allereerste ontmoeting tussen beide clubs