Voorbeschouwing PAC Buzet – Cappellen FC

Wanneer Cappellen FC zaterdag haar bekercampagne op gang trapt in het verre Buzet is dat exact 26 weken of 182 dagen na de vorige: de 2-0-nederlaag bij Berchem Sport op 7 maart. Geel-rood hoopt bij de club uit de derde afdeling de eerste stappen te zetten om net als vorig jaar uit te komen tegen een profclub.

Van Pont-à-Celles-Buzet is weinig tot niets bekend. De club die in het blauw-oranje speelt kon zich vorig seizoen nipt handhaven in derde afdeling van het ACFF, de Waalse tegenhanger van Voetbal Vlaanderen. Bekendste naam bij de fusieclub is wellicht hoofdtrainer Roch Gérard die jarenlang het truitje van Charleroi verdedigde. Gerard was overigens enkele jaren geleden nog trainer bij Ciney toen dat tegen Cappellen uitkwam. Ook de naam van Gregory Bilstein (ex-Union en ex-Woluwe Zaventem) kan mogelijk een belletje doen rinkelen.

Bij Cappellen FC kan men geen beroep doen op Sonny Baik en Tiago Faria Da Silva. Beiden herstellen nog van blessures. Nieuwkomer Leo Njengo komt wel meteen de kern. Op het kleine veld van de Henegouwers zal het zaak worden om in de duels de strijd trachten aan te gaan en al voetballend het verschil proberen te maken. Bij winst speelt Cappellen FC binnen een week tegen Hoogstraten of Ranst.

De kern: Truyts, Joris, Heyvaert; Volant, Van Kerckhoven, Van Riel, Al-Balahi, De Vriese, Bouwman, Joossens, Geuens, Vallez, Kil, Ristovic, Lemaire, De Wilde en Njengo.
Geblesseerd: Baik, Faria Da Silva en Mitrovic.