Voorbeschouwing Cappellen FC – City Pirates

Het was een bewogen week in het Jos Van Wellenstadion. Het duo Kris Lenaerts-Kim Vrints staat voor de belangrijke taak om de ploeg opnieuw op de rails te zetten en de weg naar veiligere oorden in het klassement weer in te zetten. In de derby tegen City Pirates moeten de Merksemnaren het kind van de rekening worden.

City Pirates, het blijft kunstmatig klinken voor een club met het verleden van SC Merksem, promoveerde in het door Corona gestaakte seizoen vanuit derde afdeling. City Pirates telt net als Cappellen elf punten na afloop van de eerste periode. Halfweg oktober pakten de geelblauwen twee belangrijke zeges tegen Pepingen Halle en Berchem. Die derbyzege zorgt ervoor dat City Pirates met vertrouwen het duel met Cappellen tegemoet ziet.

De nederlaag in Aalst en het ontslag van Yves Van Heurck zinderen nog wat na in het Jos Van Wellenstadion, maar de focus moest al snel weer naar de volgende wedstrijd. Het trainersduo Lenaerts-Vrints kan voor het duel tegen City Pirates opnieuw rekenen op Nico Lemaire. Medelinskas is nog onbeschikbaar.

De kern: Deckers, Volant, Van Kerckhoven, Verbist, Walen De Keyser, Van Zantvoort, Vollon, Akarom, Joossens, Geuens, Vallez, Kil, Meukens, Ristovic, Demont, Lemaire en Nöstlinger.
Geblesseerd: Medelinskas.

Het verleden:
09/09/2017: City Pirates – RCFC 2-2
14/01/2018: RCFC – City Pirates 1-1
21/10/2018: RCFC – City Pirates 0-2
09/03/2019: City Pirates – RCFC 1-1