Nabeschouwing KVK Tienen – Cappellen FC

De ontgoocheling was zondag na afloop van de wedstrijd bij Tienen groot. Niet zozeer omwille van het missen van de periodetitel, maar wel omdat Cappellen gewoon sterker was dan de uiteindelijke periodekampioen, maar wel met lege handen achter bleef na de beste wedstrijd van het seizoen.

“Het is bijzonder zuur om zonder punten de bus te moeten opstappen”, vond Bart De Roover. “We speelden zowel individueel als collectief een knappe partij. Alleen kopen we daar niets voor. Met een gelijkspel zouden we misschien nog kunnen leven.” Vooral voor de rust legde Cappellen de ene vlotte combinatie na de andere op de mat. “We hebben geprobeerd de zwakke punten van Tienen uit te buiten en hun sterke punten lam te leggen. Door een overtal op het middenveld te creëren, hebben we hen toch pijn gedaan. Enkel in de laatste vijf minuten van de eerste helft hebben we het zelf lastig gehad. Niet voor het eerst blijkt dat efficiëntie vaak het verschil maakt.” Naast de nederlaag werd het ook op kaartenvlak een zware dobber. “Drie spelers zullen volgend weekend geschorst moeten toekijken en ook Faria Da Silva zal niet kunnen aantreden. Ik zal even moeten nadenken hoe we dat moeten oplossen.”

Ook Emmerik De Vriese stond er achteraf beteuterd bij. “We hadden deze wedstrijd eigenlijk nooit mogen verliezen. In de eerste helft verliep alles naar wens. We hadden alles onder controle en konden de bal zijn werk laten doen. We legden een hoog tempo op en kwamen tot enkele goede mogelijkheden. Na de rust ging Tienen vooral de lange bal hanteren en kwamen we minder tot ons recht. Uiteindelijk beslissen details de wedstrijd. Hopelijk blijft deze nederlaag niet te lang hangen en kunnen we ons volgende week tegen Londerzeel alweer herpakken.”

Rick Mulder deelde de visie van zijn ploegmakker. “We hadden het prima onder controle en brachten ook nog eens goed voetbal. Positioneel zat het eveneens goed in elkaar.” Toch kwamen Cappellen halfweg de eerste periode op achterstand. “Gelukkig scoorden we meteen tegen. Na een assist van De Vriese kwam de bal perfect voor mijn voeten. De voorbije weken was ik er zowel op Vosselaar als tegen Berchem al dichtbij. Vanuit de Nederlandse opleiding krijg je het wel mee om de traptechniek te vezorgen. Ook na de 1-1 konden we Tienen onder druk blijven zetten. Het is dan extra zuur dat we hier verliezen.” Mulder lijkt intussen helemaal aangepast aan het Belgische voetbal. “In de omschakeling ligt het tempo veel hoger en iedereen moet mee. De afstanden die je als speler aflegt zijn beduidend groter. We moeten nu het goede uit deze wedstrijd meenemen en aangezien enkele spelers afwezig zullen zijn volgend weekend moeten hun vervangers hun kans maar grijpen.”