Young Reds – Cappellen FC 1-0

Ook op een ijskoud Lisp bleef Cappellen FC met lege handen achter. Tegen een matig Young Reds geloofde geel-rood te weinig in haar eigen kansen om de Antwerpse beloften in de verlegenheid te voetballen. Een klutsdoelpunt vroeg in de tweede periode beliste vandaag over winst en verlies. Cappellen FC blijft door de nederlaag in de kelder van het klassement kamperen.

Met De Kuyffer, El Madani, De Schutter en Tshimanga kwamen vier nieuwe namen tussen de lijnen. Geel-rood zorgde al snel voor doelgevaar, maar Van Gils doorzag de poging van Tshimanga. Het koude winterweer inspireerde de 22 acteurs tussen de lijnen niet echt, want lange tijd was er bijzonder weinig te beleven en bleef het voetbal beperkt tot veel middenveldspel. Meer dan twee afstandspogingen hoefden we niet te noteren in de ganse eerste periode. Joossens kon de bal van Doumbia probleemloos onschadelijk maken en overbuur Van Gils kende nauwelijks meer problemen met de poging van El Madani.

Vroeg in de tweede helft schreeuwde Cappellen om een strafschop toen El Madani in de zestien werd aangetikt door de pas ingevallen Verstraeten. Maar de bal ging niet op de stip. En drie minuten later was het aan de overzijde wel prijs. Gilot mocht de bal voor doel brengen en in de flipperkast werkte Vandeplas de bal tegen de touwen: 1-0. Cappellen FC reageerde snel. El Madani werd door het centrul geloodst, maar duwde de bal naast het doel. Na een afgeweerde hoekschop kon Tshimanga de bal opnieuw voor doel brengen. Amal kon net voor de neus van Lemoine ontzetten. Na een hoekschop van De Schutter mikte De Kuyffer vanuit de draai naast. Met een drievoudige wissel koos Cappellen voor meer aanvallende intenties. Njengo bereikte met een crossbal Abaz die Van Gils overhoeks trachtte te verschalken, maar de doelman redde. Aan de overkant kon ook Antwerp even dreigen. Udoh trapte op aangeven van Vandeplas over. Cappellen bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Na een aflegger van Lemoine ging een plaatsbal van Kil echter naast. In de toegevoegde tijd redde Van Gils een nieuwe poging van Kil en ook de rebound van Lemoine werd door de lokale doelman gered die zo de 1-0 over de streep trok.

Young Reds: Van Gils; Gilot, Amadou, Amal, Tuypens (52′ Davis); Zaânan, Doumbia, Smits, (84′ Shala) Horemans (46′ Verstraeten); Vandeplas, Udoh (78′ Mbuyi-Mbayo).
Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Nöstlinger, De Kuyffer, Somers, Lemaire; Kil, De Schutter (68′ Njengo), El Madani (68′ Abaz), Lemoine; Tshimanga (68′ Van Zantvoort).
Doelpunt: 50′ Vandeplas 1-0.
Geel: 68′ Kesteleyn, 82′ Davis, 85′ Shala, 90′ Van Zantvoort, 90+2′ Vandeplas.

Geschiedenis