Damesploeg

Cappellen FC beschikte naast een mannenafdeling meer dan 20 jaar over een vrouwenploeg. Vanuit café Verli was er een ploegje voetballende vrouwen ontstaan die het mooie weer maakte in het Scheldeverbond en bij de Stabroekse Sportvrienden, een regionale competitie. Daarin waren de resultaten meer dan behoorlijk met zelfs enkele titels als bekroning. Op aangeven van David Van Herck en Julien Eggermont vanwege Cappellen FC en Marina De Smet en Matte Janssens vanwege de toenmalige Verligrils kwam het tot een soort fusie waardoor de Verligirls vanaf 1983 de geel-rode kleuren van Cappellen FC begonnen te verdedigen binnen de KBVB.

De resultaten waren degelijk en de Cappellense dames groeiden uit tot een degelijke provincialer. Bovendien won het damesvoetbal in de regio steeds meer aan belangstelling, waardoor Cappellen vanaf het seizoen 1993-1994 zelfs een jeugdploeg in lijn kon brengen. Eén seizoen later speelde de eerste damesploeg onder leiding van trainer Guy Corten zelfs kampioen in eerste provinciale. Cappellen maakte dus de stap naar tweede afdeling, waardoor men de jeugdploeg inruilde voor een tweede volwaardige damesploeg die uitkwam in tweede provinciale.

Het eerste dameselftal verbleef gedurende vier seizoenen in tweede afdeling, waarna men opnieuw degradeerde naar eerste provinciale. Hierdoor verlieten vele gevestigde waarden de ploeg. Cappellen diende van de vele jonge speelsters opnieuw een goed geheel te vormen. Dit lukte vrij aardig in de beginjaren, maar de laatste jaren kwamen er meerdere problemen binnen de damesploeg. Het bestuur dat al jaren de ploeg in goede banen leidde met Walter Quick, Willy Peuss en Paul De Beukelaar besloot om een andere uitdaging aan te gaan en de eerste damesploeg vond dat men te weinig steun kreeg van het hoofdbestuur van Cappellen FC. Enkele ouders van het tweede elftal, dat inmiddels uitkwam in derde provinciale, stak de hoofden bij elkaar en ondernam de nodige acties om gedurende enkele seizoenen nog een elftal in lijn te brengen. Sinds enkele jaren is deze ploeg echter verdwenen.