Wijgmaal – Cappellen FC 2-1

Hoewel Cappellen FC op het terrein van Wijgmaal wellicht haar beste wedstrijd van het seizoen speelde, bleef het wel met lege handen achter. Twee stilstaande fases, na evenveel vermijdbare overtredingen, bezorgden geel-rood uiteindelijk een nederlaag die het absoluut niet verdiende. Het geluk zat echter niet mee, waardoor Cappellen een tweede maal op rij verloor en wat wegzakt in de rangschikking.

Bij Cappellen FC verschenen met Van Zantvoort, Verbist en Vallez drie nieuwe namen in de basiself. Beide ploegen begonnen de partij met een lange studieronde, maar gaandeweg nam Cappellen de wedstrijd in handen. Net voorbij het kwartier was het eerste doelgevaar dan ook afkomstig van de bezoekers. Kil opende tot bij Vallez die laag voor bracht. Vanwelkenhuysen bracht redding met de voet op de poging van Kil. Niet veel later kopte Walen De Keyser een voorzet van Lemaire over doel. In tegenstelling tot de voorbije weken kwam Cappellen geregeld de neus aan het venster steken. Met de rust in zicht kon geel-rood scherp counteren. Van Zantvoort bereikte Walen De Keyser wiens lob naast ging.

Cappellen kwam bijzonder scherp uit de kleedkamers. Van Zantvoort werd alleen voor Vanwelkenhuysen afgezonderd, maar de lob miste kracht en Bouhriss kon net voor de lijn keren. Enkele minuten later zette Deckers laag voor, maar de knal van Van Zantvoort ging boven het lokale doel. Aan de overzijde zorgde Benamar voor het eerste lokale gevaar. De vrije trap ging een half metertje naast het doel van Joossens. Kansen bij de vleet in de aanvangsfase van die tweede periode, want ook Walen De Keyser kon aanleggen op aangeven van Deckers. Ook nu was het schot te hoog gericht. En hoewel Cappellen de wedstrijd duidelijk in handen had, viel het doelpunt aan de overzijde. Benamar trapte een vrije trap verrassend in de eerste hoek binnen: 1-0. Cappellen was niet van slag en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die volgde ook een tiental minuten later. Kil opende tot bij Van Kerckhoven. De linksachter bracht de bal voor doel waar Walen De Keyser van dichtbij kon scoren: 1-1. De vreugde was echter van korte duur. Medelinskas hing iets te nadrukkelijk aan de trui van Kalonji en ref Bury, die verder een vrije warrige wedstrijd leidde, legde de bal terecht op de stip. Benamar deed de netten een tweede keer trillen en zette Wijgmaal opnieuw op voorsprong: 2-1. Wijgmaal hield de rangen goed gesloten en kon na balverlies bijna de 3-1 maken, maar Joossens redde de poging van Dewaet. In de slotfase kwam Cappellen toch nog tweemaal dicht bij een verdiende gelijkmaker. Van Zantvoort trapte echter naast en een kopbal van Kil miste voldoende kracht om Vanwelkenhuysen te verschalken.

Wijgmaal: Vanwelkenhuysen; Masselis, Alaerts, De Keukeleere, Boogaerts; Robin, Dewaet, Alves Da Silva (46′ Bouhriss); Bambi N’Zanga, Benamar (75′ Mertens), Morgan Ato (46′ Kalonji).
Cappellen FC: Joossens; Lemaire, Volant, Medelinskas, Van Kerckhoven; Verbist (80′ Ristovic), Kil; Vallez (72′ Akarom), Van Zantvoort, Deckers; Walen De Keyser.
Doelpunten: 54′ Benamar 1-0, 64′ Walen De Keyser 1-1, 67′ Benamar (strafschop) 2-1.
Geel: 13′ Medelinskas, 18′ Morgan Ato, 40′ Benamar, 68′ Joossens.