VW Hamme – Cappellen FC 0-1

Cappellen FC behaalde op het terrein van Hamme meteen haar eerste competitiezege.

Bart De Roover stuurde de verwachte elf namen het veld in. Die kregen meteen een verbeten Hamme voorgeschoteld, want de thuisploeg begon stevig aan de partij. Na een voorzet van Vits mikte Triest te hoog en ook een poging van De Man ging boven de dwarsligger. Na een lange bal van Monteyne kwam Triest alleen voor doel, maar de spits miste zijn controle. Gaandeweg kon Cappellen het evenwicht herstellen. Mathyssen trapte vanuit de draai op De Vroe en de doelman moest even later plat gaan op een schuiver van De Vriese. Cappellen werd beter en dat leverde met de rust in zicht ook een doelpunt op. Cornelissen opende tot bij Faria Da Silva die de bal voor doel bracht. Na wat geharrewar legde Kil tot bij Cornelissen die Cappellen op voorsprong bracht: 0-1. Nauwelijks een minuut later was Cappellen zelfs dicht bij 0-2. De Vriese kwam slechts centimeters te kort om een voorzet van Mathyssen binnen te duwen. Ook Volant kwam op hoekschop heel dicht bij de verdubbeling. Hamme reageerde nog even via Van Hoecke, maar de volley ging over.

Na de pauze eiste Hamme meteen de bal op, maar het was lange tijd wachten op doelgevaar. Pas op het uur was er doelgevaar. Cappellen kwam wel meteen goed weg, want de kopbal van Ivens belandde op de paal. Aan de overzijde trapte Faria Da Silva over. Met nog een kwartier op de klok moest Cappellen met tien verder toen Lemaire zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Hamme ging nog meer drukken. Vits trapte echter naast en Joossens pakte een schot van Ivens. Ruim in de toegevoegde tijd kreeg Hamme nog een enorme mogelijkheid. Na een hoekschop van De Man kon De Rauw aanleggen, maar Mathyssen keerde de bal op de lijn.

Hamme: De Vroe; Claeys (46′ Ringoot), D’Heer, Gyselinck, Monteyne; Vits, Ivens, Van Hoecke, De Man; Triest en Laacheri (85′ De Rauw).
Cappellen: Joossens; Volant, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Kil, Deckers; De Vriese, Cornelissen, Faria Da Silva (89′ Floren); Mathyssen.
Doelpunt: 38′ Cornelissen 0-1.
Geel: 51′ Laacheri, 55′ Lemaire, 85′ Ivens, 88′ De Vroe.
Rood: 77′ Lemaire (twee keer geel).