SV Belisia Bilzen – Cappellen FC 0-1

Cappellen FC heeft na een knappe teamprestatie de topper bij Belisia naar haar hand gezet. Na een aangename eerste helft trok geel-rood via een doelpunt van Van Zantvoort met een kleine voorsprong de kleedkamers in. In de tweede helft was er aan veel voer voor discussie, maar Cappellen trok uiteindelijk aan het langste eind. Geel-rood bezet nu de tweede plaats en kan volgende week leider Hades het leven zuur trachten te maken.

Met twee ploegen die kiezen voor verzorgd voetbal werd het een leuke eerste periode. Cappellen zorgde al snel voor doelgevaar. Na een hoekschop van Deckers kwam de bal via Ristovic en Van Zantvoort bij Symons die net naast devieerde. Aan de overzijde geraakte Martin Suarez op aangeven van Allegria niet voorbij Joossens. Cappellen zocht en vond vaak de ruimte tussen de lokale linies. Kesteleyn zette zich goed door en vond Van Zantvoort die Cascio verschalkte in twee tijden: 0-1. Halfweg de eerste periode zette Cappellen via Kesteleyn, Van Zantvoort en Verbist een knappe aanval. Die laatste werd in de zestien al dan niet foutief van de bal gezet door Haenen. Geen strafschop oordeelde ref Claes. Aan de overzijde bokste Joossens een voorzet van Paulus weg. Allegria trapte wild over. Net voor de rust was ook Lathouwers nog even gevaarlijk, maar Kil kon het gevaar in de kiem smoren.

Ook na de koffie zorgde Cappellen voor het eerste doelgevaar. Symons bediende Nöstlinger die nipt voorlangs trapte. Aan de overzijde gingen pogingen van Lathouwers en Paulus naast. Op het uur haalde Vandecaetsbeek verschroeiend uit. De 1-1 werd voor voorafgaand handsspel terecht afgekeurd. Enkele minuten later gingen de poppen aan het dansen. Haenen en Lemaire kregen eerst geel in een opstootje, waarna Verbist met rood naar de kleedkamers werd gestuurd. Belisia trok alle registers open, maar het duurde tot minuut 85 alvorens het echt gevaarlijk werd. Joossens kon een schot van Paulus niet klemmen, maar Haenen trapte de rebound van kortbij hoog over. Cappellen bleef gevaarlijk op de tegenaanval. Symons snoepte het leer af en trapte centimeters naast. En een vluchtschot van Da Silva werd door Cascio maar net over de lat getild. Belisia gooide alles in de strijd om een punt uit de brand te slepen. Quadflieg punterde naast en in minuut 97 (!) week een schot van Vandecaetsbeek af in hoekschop. Het kostte uiteindelijk veel moeite, maar Cappellen klopte Belisia voor de zevende maal op rij.

Belisia: Cascio; Lathouwers, Haenen, Nelissen; Wagemans, Alaerts (82′ Quatvlieg), Vandecaetsbeek, Wijnen, Paulus; Allegria, Martin Suarez.
Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, Kil, Ristovic, Deckers; Verbist, Nöstlinger, Van Zantvoort, Lemaire (72′ El madani); Tshimanga (82′ Da Silva) en Symons.
Doelpunt: 13′ Van Zantvoort 0-1.
Geel: 31′ kil, 49′ Cascio, 63′ Lemaire, Haenen.
Rood: 64′ Verbist.