Pepingen Halle – Cappellen FC 2-1

Cappellen FC leed op het terrein van Pepingen Halle een verrassende, maar vermijdbare nederlaag. Vooral in de eerste periode speelde geel-rood ondermaats waardoor de 1-0-ruststand niet eens onverdiend te noemen was. Na de rust kregen we een beter Cappellen FC te zien. Na de gelijkmaker van Nöstlinger gingen de manschappen van Tom Schipper op zoek naar de zege, maar in de slotminuut haalde de thuisploeg een belangrijke driepunter binnen.

In een lange studieronde kwam het meeste initiatief van de thuisploeg die dringend heeft nood aan punten. Pas halfweg de eerste periode viel het eerste doelgevaar te noteren. Houssane kwam vanop rechts naar binnen om met links uit te halen. Het schot week af in hoekschop. Net voorbij het half uur kwam de thuisploeg opnieuw dreigen; ditmaal met meer succes. Na een lange bal van Aalhoul volgde een scrimmage. Op aangeven van de assistent-scheidsrechter bleek dat de poging van Houssane de bal de doellijn had overschreden: 1-0. Cappellen kwam op de abominabele grasmat amper in haar spel. Pas vijf minuten voor de rust kwam het eindelijk tot een halve kans. Het schot van Verbist ging echter naast.

Na de rust kwam Cappellen duidelijk scherper voor de dag. Kil devieerde een vrije trap van Vallez naar doel, maar Hemels bracht redding. Niet veel later kon Geuens na een afgeweerde vrije trap van Vallez uithalen. Hemels kon de bal opnieuw in hoekschop duwen. Nadat Walen De Keyser vanop de achterlijn kon terugleggen, geraakte ook Van Zantvoort niet voorbij de lokale doelman. Pepingen Halle kon de druk van Cappellen niet langer afhouden en moest halfweg de tweede periode toch de gelijkmaker toestaan. Van Kerckhoven haalde de achterlijn waarna Nöstlinger van aan de zestien meter de bal laag in de hoek kon binnen trappen: 1-1. Cappellen rook bloed en zette door. Hemels moest een schot van Vallez uit de korte hoek halen en na een diepe bal van Kil kon de ingevallen Lemaire alleen op doel af. Hij leek Hemels te vloeren, maar de doelman kon de bal nog net genoeg afremmen. Ook op een kopbal van Kil had de lokale doelman nog een redding in huis. Toen iedereen zich bij een gelijkspel neer te leggen, creëerde Pepingen Halle haar eerste en enige kans uit de tweede helft. Aalhoul bereike Vandenbrande die Joossens kansloos liet: 2-1.

Pepingen Halle: Hemels; Van Belle, Bourgeois, Emmaneel, Schoonjans (90′ Dailly); Muzinga (76′ Emhandi), Pé, Aalhoul, Houssane; Vandenberghe (83′ Vandenbrande) en Neef.
Cappellen FC: Joossens; Volant, Geuens, Deckers; Vallez, Verbist (69′ Lemaire), Kil, Van Kerckhoven; Nöstlinger; Walen De Keyser en Van Zantvoort.
Doelpunten: 31′ Houssane 1-0, 69′ Nöstlinger 1-1 en 90′ Vandenbrande 2-1.
Geel: 47′ Houssane, 74′ Emmaneel, 89′ Van Belle.