Patro Eisden – Cappellen FC 4-1

Cappellen FC leed zaterdagavond een zware nederlaag op het terrein van Patro Eisden. Na amper 80 seconden keek geel-rood al tegen een 1-0-achterstand aan. Kil kon even voor een opflakkering zorgen, maar de snelle Allegria zadelde Cappellen met een 4-1-ruststand op. Joossens behoedde Cappellen na de koffie voor een pandoering.

In een kil Patro-stadion begon Cappellen dramatisch aan de wedstrijd. Mombongo bereikte Allegria die oog in oog met Joossens beheerst de score opende: 1-0. Cappellen reageerde meteen via Faria Da Silva die twee belagers in de wind zette, maar door de derde tegen de vlakte werd gewerkt. Kil zette de elfmeter om: 1-1. Cappellen had haar les niet geleerd uit de openingsminuten. Gueroui speelde Allegria andermaal vrij en Cappellen was alweer op achtervolgen aangewezen; 2-1. Toen Patro Eisden iets voorbij het kwartier een derde keer in de buurt van Joossens kwam, was het opnieuw prijs. Na een actie tussen Mombongo en Ezzahri caprioleerde de bal via Lemaire in doel: 3-1. Cappellen reageerde schuchter via een vrije trap van Kil die naast ging. Het werd nog erger voor geel-rood toen Allegria aan de middellijn zijn turbo deed aanslaan en iedereen achter liet: 4-1.

Na de koffie moest Joossens meteen een vrije trap van Ezzahri uit de winkelhaak ranselen. Cappellen mocht de bal hebben van Patro Eisden, maar kwam niet tot grote kansen. Cornelissen trapte naast en pogingen van Destoop en opnieuw Cornelissen konden Belin niet echt verontrusten. Aan de overzijde hield Joossens Allegri van een vijfde lokaal doelpunt. In de slotminuut kwam Wouters nog dicht bij een doelpunt, maar de score wijzigde niet meer.

Eisden: Belin; Montagnino, Rentmeister, Renson, Swerten; Gronski (60′ Ouedraogo), Carratta, Gueroui, Ezzahri (89′ Olaerts); Mombongo en Allegria (82′ Annab).
Cappellen: Joossens; Volant, Lenaerts (46′ Floren), Geuens, Lemaire; Destoop (80′ Wouters), Kil, Deckers, Willemsen (80′ Mitrovic); Cornelissen en Faria Da Silva.
Doelpunten: 2′ Allegria 1-0, 5′ Kil 1-1 (strafschop), 11′ Allegria 2-1, 18′ Lemaire 3-1 (own), 40′ Allegria 4-1.
Geel: 30′ Carrata, 30′ Faria Da Silva, 36′ Ezzahri, 47′ Floren, 53′ Geuens.