Londerzeel – Cappellen FC 2-2

Cappellen FC moest zich na collectief sterke prestatie in extremis tevreden stellen met een puntendeling bij co-leider Londerzeel. Bij de rust zag het er nochtans prima uit voor geel-rood nadat een owngoal van Mauro en een treffer van Ristovic voor een 0-2-tussenstand hadden gezorgd. Na de rust nam de lokale druk, gesteund door een felle wind, stelselmatig toe. Twee stilstaande fases zorgden voor evenveel doelpunten. Toch kan Cappellen zich optrekken aan dit resultaat.

Yves Van Heurck posteerde met Ristovic, Meukens en Medelinskas drie nieuwe namen in zijn basisteam. Dat hield de rangen goed gesloten en Cappellen kon Londerzeel aanvankelijk goed opvangen. Pas na een kwartier kwam de eerste dreiging. De snelle Odimboleko bracht voor doel tot bij Van Kruijssen die Joossens in twee keer redding zag brengen. Cappellen reageerde meteen. Lemaire zette zich door op rechts. Mauro wilde de bal voor de aanstormende Walen De Keyser ontzetten, maar devieerde het leer in eigen doel: 0-1. Halfweg de eerste periode kreeg Mauro de kans om zijn misser recht te zetten na een hoekschop van Meseure. De centrale verdediger miste echter zijn kopbal. Het doelpunt had Cappellen vertrouwen gegeven. Hoewel Londerzeel meer balbezit had, waren de gevaarlijkste kansen voor geel-rood. Roef had de nodige problemen met een afstandsschot van Van Kerckhoven en na een afgeweerde hoekschop trapte Meukens vanuit een scherpe hoek over doel. Met de rust in zicht kwam Londerzeel toch nadrukkelijker opzetten. Joossens doorzag tijdig een dieptepass op Van Kruijssen en Van Der Veken kopte op aangeven van Van Kruijssen over. Het venijn zat echter in de staart. Ristovic recupereerde de bal en via Van Zantvoort kwam het leer tot bij Walen De Keyser die de bal panklaar legde voor de infiltrerende Ristovic: 0-2 bij de rust.

Na de koffie kon Londerzeel van het windvoordeel genieten, maar het deed dat daar lange tijd nauwelijks iets mee. Dellevoet probeerde het dan maar vanop afstand; het leer ging over en naast. Pas halfweg de tweede helft kon Londerzeel steeds meer druk ontwikkelen. Na een snelle inworp verschalkte Van Kruijssen Joossens, maar Deckers bracht net op tijd redding. Eén minuut later was de aansluitingstreffer toch een feit. Een vrije trap van Meseure belandde op het hoofd van de volledig vrijstaande Van Kruijssen: 1-2. De wind was inmiddels aangewakkerd en Cappellen geraakte niet meer uit de omknelling. Reangelo zette zich zich door op links; Vergeylen kopte echter pal op Joossens. Geel-rood kreeg wel enkele opties op een counter, maar de voorlaatste pass was te vaak onzorgvuldig. En wat in de lucht hing, viel er ook uit. Joossens hield eerst nog een verrassende vrije trap van Meseure uit de korte hoek. Het bleek slechts uitstel. De daaropvolgende hoekschop leek voorbij alles en iedereen te gaan, maar in de kluts ging de bal via Deckers alsnog in doel: 2-2. Wat volgde was een prangende slotfase. Walen De Keyser mikte op Roef en in de rebound werd de poging van Kil in extremis afgeblokt. Aan de overzijde mocht Odimbeleko nog eens aan de haal. Hij mikte overhaast naast waardoor het 2-2 bleef.

Londerzeel: Roef; De Kegel, Mauro, Dellevoet, Meseure, Van Den Bogaert (62′ Daeseleire); Pieyns (50′ Vergeylen), Meseure; Odimboleko, Van Der Veken, Reangelo; Van Kruijssen.
Cappellen FC: Joossens; Lemaire (22′ Akarom), Volant, Medelinskas, Deckers; Kil, Ristovic, Van Kerckhoven; Van Zantvoort, Meukens (84′ Nöstlinger); Walen De Keyser.
Doelpunten: 15′ Mauro (owngoal) 0-1, 45′ Ristovic 0-2, 70′ Van Kruijssen 1-2 en 86′ Deckers (owngoal) 2-2.
Geel: 80′ Van Zantvoort, 90′ Van Kruijssen.