KFC Duffel – Cappellen FC 1-1

Niet geheel onverwacht hebben Duffel en Cappellen FC de punten gedeeld. Na nauwelijks vijf minuten stond de 1-1 eindstand al op het scorebord. Walen De Keyser had Cappellen al snel op voorsprong gebracht, maar de thuisploeg kwam via Yildiz alweer snel langszij. Beide ploegen troffen nadien elk nog het kader, maar gescoord werd er niet meer.

De wedstrijd was nauwelijks onderweg toen Walen De Keyser de lokale verdediging aftroefde, doelman Coppens omspeelde en vanuit een scherpe de 0-1 binnen duwde. De vreugde was echter van korte duur, want Duffel kwam al snel langszij. Joossens had nog verhaal tegen de poging van Yildiz en Amini, maar de derde poging binnen één fase was wel raar: 1-1 via Yildiz. Op een zwaar veld en met een vervelende wind was het voor geen van beide ploegen eenvoudig om het spel te maken. Yildiz kon van aan de middellijn op avontuur, maar Joossens redde met de voet. Aan de overzijde kopte Destoop op aangeven van Faria Da Silva naast. Na een lange kansloze periode kwam er pas in het slot van de eerste periode weer doelgevaar. Amini trapte naast en Coppens redde een poging van Faria Da Silva. Op slag van rusten kwam Cappellen nog bijna op voorsprong, maar het schot van Mulder strandde op de paal.

Na de rust had Cappellen het betere van het spel, maar doelman Coppens moest de handen niet meer uit de handen steken. Duffel loerde op de tegenaanval en kwam nog tweemaal de neus aan het venster steken. Een voorzet vanop rechts belandde uiteindelijk voor de voeten van Amini die op de lat trapte. En diezelfde Amini trapte uiteindelijk vanuit een scherpe hoek nog eens op de voeten van Joossens.

Duffel: Coppens; Van Den Bogaert, Verlinden, De Kegel (32′ Verheyden, 87′ Roekens), Manuel Reangelo, Engelen, Amini, Cobos Copado, Vertonghen, Vervoort, Yildiz.
Cappellen FC: Joossens; Lemaire, Volant, Geuens, De Vriese; R. Kil, Mulder; Destoop (68′ Edwards), S. Kil, Faria Da Silva; Walen De Keyser (75′ Willemsen).
Doelpunten: 3′ Walen De Keyser 0-1, 5′ Yildiz 1-1.
Geel: 10′ Lemaire, 30′ Van Den Bogaert, 53′ Manuel Reangelo, 60′ Faria Da Silva, 72′ Edwards, 75′ Vertonghen.