Eendracht Aalst – Cappellen FC 4-2

Een dramatische start van de wedstrijd en een flater van de ref: de twee hoofdredenen van de nederlaag op het erbarmelijke terrein van Eendracht Aalst. Halfweg de eerste helft keek Cappellen FC tegen een 2-0-achterstand aan. Geel-rood rechtte de rug en kwam via twee treffers van Walen De Keyser opnieuw langszij. Halfweg de tweede periode gaf ref Clerkx de thuisploeg een strafschop in cadeauverpakking. Cappellen kwam die nieuwe tegenslag niet meer te boven en moest zelfs een vierde treffer incasseren.

Door de afwezigheid van Lemaire (geschorst) en Medelinskas (ribbreuk) verschenen Ristovic en Geuens aan de aftrap. Volant werd rechtsachter. Cappellen FC begon met teveel respect aan de wedstrijd en betaalde dat al snel cash. Een hoekschop van Wantens werd aan de tweede paal binnen gekopt door de vrijgelaten Mbaye. Diezelfde Mbaye viseerde na een kwartier de dwarsligger toen hij opnieuw op doel mocht koppen. Na een tegenaanval besloot Van Zantvoort een eerste bezoekende kans over. Halfweg de eerste periode kon Aalst een tweede keer juichen. Joossens kon in eerste instantie een kopbal van Mbaye uit de benedenhoek halen, maar Dekuyper was goed gevolgd om de 2-0 binnen te duwen. Na die dubbele achterstand begon Cappellen eindelijk mee te voetballen. De kansen bleven echter voor de thuisploeg. Van Den Eynde trapte naast en Joossens hield Mbaye van een derde lokaal doelpunt.

Na de rust kregen we een heel ander Cappellen FC te zien. Geel-rood begon de ruimtes te vinden en dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Walen De Keyser knikte een hoekschop van Vallez binnen: 2-1. En Cappellen stoomde door: Lentz kon maar net Van Zantvoort van de gelijkmaker houden. Aan de overzijde ging Joossens goed plat op een poging van Dekuyper. Net voorbij het uur had Cappellen de scheve situatie helemaal recht getrokken. Al had het wat geluk toen Lentz zich miskeek op een schot van Vallez. Walen De Keyser tikte het leer voor de zekerheid binnen: 2-2. Geel-rood had het momentum, maar toen achtte ref Clerkx zijn moment gekomen. Dekuyper beroerde de bal in de zestien met de hand, maar tot eenieders verbazing legde Clerkx de bal op de stip. Van Den Eynde nam het cadeau dankbaar aan en zette Aalst opnieuw op voorsprong: 3-2. Cappellen FC moest risico’s nemen en de thuisploeg profiteerde door Cobos Copado door het centrum aan te spelen. Oog in oog met Joossens faalde die niet: 4-2. Geel-rood trachtte de bakens nog te verzetten. Vallez trapte naast en Lentz redde een kopbal van Walen De Keyser in hoekschop. Aan de overzijde besloten Lufulu en Van Den Eynde nog naast. Niet voor het eerst dit seizoen had Cappellen op verplaatsing meer moeten halen, maar het is nog steeds wachten op een eerste zege buitenshuis.

Aalst: Lentz; Geenens, Balesi, Verkerken, Wantens; Van Den Eynde (86′ Razzi), Fabris, Cobos Copado, Tresignie (77′ De Vriendt); Mbaye (46′ Lufulu) en Dekuyper.
Cappellen FC: Joossens; Volant, Geuens, Ristovic, Van Kerckhoven; Verbist (86′ Meukens), Kil; Vallez, Van Zantvoort, Deckers; Walen De Keyser.
Doelpunten: 6′ Mbaye 1-0, 22′ Dekuyper 2-0, 51′ Walen De Keyser 2-1, 61′ Walen De Keyser 2-2, 68′ Van Den Eynde 3-2 (strafschop), 77′ Cobos Copado 4-2.
Geel: 9′ Deckers, 89′ Cobos Copado.