Cappellen FC – Sporting Hasselt 2-2

Sporting Hasselt leek na de snelle 0-2 lange tijd op weg naar een vlotte zege. Een domme rode kaart voor invaller Schenk leidde echter de ommekeer in. Hasselt moest achteruit en Cappellen kwam eindelijk op toerental. Tiago Faria Da Silva en Rick Mulder zorgden in de toegevoegde uiteindelijk voor 2-2.

De bezoekers namen van bij aanvang het initiatief. Kansen waren er echter niet en Cappellen kon gaandeweg het evenwicht herstellen. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong klommen. Een misverstand achterin zorgde ervoor dat Bounou vrije baan kreeg en de bal overhoeks voorbij Joossens kon trappen: 0-1. Cappellen probeerde de bakens te verzetten en toen Robbe Kil vanop afstand uithaalde, moest Ghijsens het leer uit de bovenhoek halen. Aan de overzijde veegde Robbe Kil een schot van Janssen voor de doellijn weg. De daaropvolgende hoekschop van Bracké werd door Schenk voorbij Joossens gewerkt: 0-2. Door de dubbele voorsprong kon Hasselt rustig teren op haar organisatie. Eén keer kwam Cappellen dicht bij de aansluitingstreffer, maar Walen De Keyser kwam net te kort op een voorzet van Lemaire. Net voor de rust moest Joossens zich nog tonen op een poging van Bastiaens.

Met de inbreng van Destoop en Mulder hoopte Bart De Roover het tij na de rust te kunnen keren. Een kopballetje van Destoop zorgde snel voor gevaar, maar veel problemen had Ghijsens niet met de poging. Goed tien minuten later was Destoop daar opnieuw. Het botsend schot ging echter voorlangs. Aan de overzijde trapte Bounou binnen het bereik van Joossens. Cappellen probeerde wel, maar in de zone van de waarheid zat het ook niet altijd mee. Een schot van Mulder ging zo nipt over. Op de tegenaanval kwam ook Hasselt nog eens dreigen, maar Bounou trapte zwak op Joossens. Aan de overzijde mikte Faria Da Silva vanuit een scherpe hoek hoog over. Tien minuten voor affluiten pakte Schenk dom rood nadat hij Volant een flinke duw gaf. Hasselt kroop achteruit en Cappellen kwam onder stoom. Volant probeerde Ghijsens te verschalken met een hakje, maar de doelman had het gevaar doorzien. Mulder zag een schot in hoekschop afwijken en Walen De Keyser kopte over het bezoekende doel. Hoewel de tijd snel weg tikte, bleef Cappellen in haar kansen geloven. Ghijsens pakte eerst nog een vrije trap van Seppe Kil, maar het venijn zat duidelijk in de staart. Volant verlengde een lange bal tot bij Walen De Keyser die op Ghijsens trapte. De rebound werd door Faria Da Silva tegen de touwen geduwd: 1-2. Cappellen ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Ghijsens redde een knal van Geuens in hoekschop. Die bal van de laatste kans werd door Faria Da Silva op het hoofd van Mulder geschilderd: goed voor 2-2.

Cappellen FC: Joossens; Lemaire, Volant, Geuens, Mitrovic (46′ Mulder); Willemsen (46′ Destoop), R. Kil, De Vriese; Faria Da Silva, S. Kil; Walen De Keyser.
Hasselt: Ghijsens; Wijnen, Bastiaens, Etien; Jaspers, Janssen, Bracké, Deville, Verbeeck (77′ Claes); Bounou (82′ Nkoyi) en Efekia (22′ Schenk).
Doelpunten: 20′ Bounou 0-1, 31′ Schenk 0-2, 90′ Faria Da Silva 1-2 en 90′ Mulder 2-2.
Geel: 49′ Lemaire, 52′ Jaspers, 67′ Destoop, 71′ S. Kil, 80′ Volant, 90′ Wijnen, 90′ Bounou.
Rood: 80′ Schenk.