Cappellen FC – OHL U23 0-1

Een sterk gevoel van “Hier zat meer in” overheerste na de nederlaag tegen OHL. De Leuvenaars waren zeker te pakken, maar een matig openingskwartier kostte geel-rood uiteindelijk puntengewin. Na de achterstand toonde Cappellen wel weerbaarheid, maar ontbrak het aan daadkracht in de zone van de waarheid. Door de nederlaag zakt Cappellen ook wat weg in het klassement.

De bezoekers openden het best. De Wolf kwam vanop links naar binnen. Joossens duwde de plaatsbal in hoekschop. Na een vlotte Leuvense aanval kon Agyapong laag voorzetten. Gilis, vrijstaand voor doel, miste zijn schot. Net voorbij het kwartier kreeg Gilis na een korte hoekschop de bal terug en een pak tijd erbij. Vanop de punt van de zestien krulde hij de bal in de verste hoek binnen: 0-1. Niet veel later kwamen de bezoekers zelfs dicht bij een tweede treffer, maar Joossens redde de poging van De Wolf met de voet. Stilaan begonnen de troepen van Van Borm uit een ander vaatje te tappen. Verbist haalde de achterlijn, de poging van Lemoine werd afgeblokt. Na een lang uitgesponnen aanval kon Verbist uithalen. Ravet maakte het schot onschadelijk. De kapitein bleef zijn schip aansturen en ging drie verdedigers voorbij. Lemoine trapte echter over. Met de rust in zicht kwamen de bezoekers nog eens dreigen. Joossens pareerde het schot van Ofori met de vuisten.

Ook na de rust zorgde Cappellen voor veel druk naar voren, maar kansen bleven lange tijd uit. Na een voorzet van Verbist knalde Kil in de vlucht over. Na een hoekschop van El Madani kon Kil weer uithalen, maar ditmaal ging het schot naast. Ravet moest niet veel later een schot van El Madani onschadelijk maken. De bezoekers probeerden op alle mogelijke manier het tempo uit de wedstrijd te halen en slaagden daar grotendeels in. Met nog tien minuten op de klok kreeg geel-rood de beste kans. Na een lange bal van Kesteleyn kon Littel zijn bewaker afhouden. Het goede schot werd door Ravet in hoekschop gewerkt. Cappellen kreeg de nul niet van het bord en verliest voor een tweede maal op rij. De verplaatsingen naar Namur en Sint-Eloois-Winkel worden zo belangrijker.

Cappellen FC: Joossens; Kesteleyn, De Kuyffer, Ristovic, Lemaire; Verbist, Nöstlinger, Kil, Abaz (61′ El Madani); Van Zantvoort, Lemoine (61′ Littel).
OHL U23: Ravet; Breugelmans, Ngawa, Van Bost, Lausberg; Shkurti, Ofori (90′ Deconinck); Agyapong, Gilis, Radi (85′ Hassouan); De Wolf (67′ Cutillas-Carpe).
Doelpunt: 17′ Gilis 0-1.
Geel: 48′ Van Zantvoort, 63′ Ristovic, 75′ Lausberg, 76′ Cutillas-Carpe, 83′ Shkurti.