Cappellen FC – Houtvenne 3-1

Cappellen FC heeft tegen Houtvenne gedaan wat het moest doen: winnen. Nochtans keek geel-rood na 20 minuten al tegen een achterstand, maar na de gelijkmaker van Vallez kregen we een partij éénrichtingsvoetbal te zien. Pas halfweg de tweede periode viel de bevrijdende 2-1 via Deckers. In de toegevoegde tijd zorgde Vallez met zijn tweede treffer voor de eindstand.

Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd. Het was Cappellen dat de partij in handen trachtte te nemen; zonder evenwel kansen bij elkaar te kunnen voetballen. En na 20 minuten zag het er voor de roodhemden zelfs even benard uit. Houtvenne brak een zeldzame keer uit. Camara stak de bal binnendoor tot bij Diedhiou die oog in oog met Joossens kalm bleef en de bezoekers op 0-1 zette. Aan de overzijde kon Pelic een vrije trap van Vallez onschadelijk maken. Die laatste probeerde het net voor het half uur een tweede keer; ditmaal met meer geluk. De lage schuiver op het natte veld verschalkte Pelic en de bordjes hingen weer in evenwicht. Cappellen zette door en kwam met de rust in zicht sterk opzetten. Na een afgeweerde bal kon Kil uithalen, maar de bal ging via een verdedigend been in hoekschop. Niet veel later kon Kil net niet bij een voorzet-schot van Lemaire en Pelic moest zich reppen om een kopbal van Walen De Keyser uit zijn doel te halen.

Na de rust ging Cappellen op de ingeslagen weg verder: op zoek naar een tweede doelpint. Maar die treffer volgde niet meteen. Smolders kon een vluchtschot van Walen De Keyser kezen en na een voorzet van diezelfde Walen De Keyser zag Kil een kopbal van de lijn gekeerd worden door Michiels. De druk van geel-rood bleef hoog en een doelpunt hing constant in de lucht. Pelic redde een uithaal van Vallez in hoekschop. Op een zeldzame tegenstoot trapte Van Hoogten naast. Halfweg de tweede periode bereikte Van Zantvoort Kil aan de tweede paal, maar weer kon Pelic redding brengen. Het geluk van de bezoekers kende even later echter een einde. Deckers kon een voorzet vanop links perfect raken en tegen de netten duwen: 2-1. En Cappellen zette door, maar Pelic redde het schot van Vallez. Even kwam Houtvenne opzetten. De ingevallen Assalhi zette zich goed door. Joossens bracht met de voet redding. In het slot kopte Volant nog onbegrijpelijk naast alvorens Vallez op aangeven van Van Zantvoort de 3-1-eindcijfers kon vastleggen.

Cappellen FC: Joossens; Lemaire, Volant, Medelinskas, Van Kerckhoven; Verbist, Kil; Vallez, Van Zantvoort, Deckers (83′ Akarom); Walen De Keyser (76′ Meukens).
Houtvenne: Pelic; Michiels, Smolders, S. Van Aerschot; Saka (33′ Durwael), Cannaerts (75′ Assalhi), Jacobs (41′ R. Van Aerschot), Camara, El Attabi; Diedhiou, Van Hoogten.
Doelpunten: 21′ Diedhiou 0-1, 29′ Vallez 1-1, 69′ Deckers 2-1, 90′ Vallez 3-1.
Geel: 45′ Diedhiou, 55′ Vallez, 59′ Camara, 68′ S. Van Aerschot, 83′ Lemaire.
Rood: 86′ Camara (tweemaal geel).