Cappellen FC – FCB Sprimont 2-0

Cappellen FC heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de volgende ronde van de Croky Cup waarin Bilzen-Waltwilder wacht. De troepen van Bart De Roover hadden tegen Sprimont doorlopend veldoverwicht, maar doelman Descamps speelde een uitstekende partij. Pas in de laatste tien minuten slaagde Cappellen erin om het veldoverwicht ook te vertalen in doelpunten. Robbe Kil en Maxim Volant deden de netten trillen en zorgden voor de 2-0-score.

Cappellen FC, met nieuwkomers Faria Da Silva en Cornelissen in de basis, nam de wedstrijd meteen in handen. Faria Da Silva trapte over en Mathyssen kopte op aangeven van Faria Da Silva te zwak op doel. Geuens kon na een hoekschop op doel trappen, maar zag zijn poging door Fall gekeerd worden op de doellijn. Een nieuwe poging van de centrale verdediger werd niet veel later afgeblokt. Cappellen zocht de openingstreffer, maar vond die niet. Na een dubbelpass met Kil bereikte Lemaire Mathyssen wiens poging gestuit werd door Descamps. Nauwelijks een minuut later redde Descamps een vluchtschot van Kil met de voet. Ook Faria Da Silva kwam nog dicht bij de 1-0. Hij passeerde wel Descamps, maar Cassoth bracht voor de lijn redding. Eén keer kwam Sprimont echt dreigen. Bernardo kwam in schietpositie, maar trapte half naast de bal.

Na de rust schoten de bezoekers het best uit de startblokken, maar echt gevaar leverde dat niet op. Aan de overzijde kon ook het schot van Cornelissen de bezoekende doelman niet verontrusten. Na een lage hoekschop van Deckers trapte Mathyssen naast. Met de inbreng van De Vriese voor Floren hoopte De Roover meer creativiteit in de ploeg te brengen, maar Sprimont hield de rangen goed gesloten. Faria Da Silva mikte net voorbij het uur naast. Wie morst met de kansen moet steeds oppassen voor het spreekwoordelijke deksel. Na een slechte uittrap van Joossens trapte Bernardo echter niet overtuigend genoeg. De bezoekers lonkten steeds meer naar de strafschoppenserie en doelman Descamps deed meermaals zijn duit in het zakje door tijd te winnen. Het bleek echter tevergeefs. De ingevallen Destoop haalde immers de achterlijn en legde terug tot bij Kil die vanop 20 meter de bal perfect in hoekje plaatste: 1-0. Sprimont kon haar strijdplan niet meer aanpassen en na een hoekschop van De Vriese ramde Volant van kortbij de eindstand op het bord.

Cappellen FC: Joossens; Volant, Lenaerts, Geuens, Lemaire; Floren (59′ De Vriese), Kil, Deckers (74′ Destoop); Cornelissen, Mathyssen, Faria Da Silva (87′ Willemsen).
Sprimont: Descamps; Courail, Cassoth, Fall, Pezzin; Tohoua (53′ Lawarree), Czagiel; François, Burton, Aksu (74′ Bisconti); Bernardo (80′ Beltrame).
Doelpunten: 81′ Kil 1-0, 89′ Volant 2-0.
Geel: 42′ Czagiel, 45′ Floren.