Cappellen FC – Bilzerse Waltwilder 2-1

Cappellen FC heeft zich zaterdagavond gekwalificeerd voor de vierde ronde van de beker van België. Geel-rood won met 2-1 tegen Bilzen-Waltwilder en speelt volgend weekend opnieuw thuis. De winnaar is deze namiddag pas bekend na het duel tussen Temse en Wolvertem-Merchtem.

Bij Cappellen startten De Vriese en Destoop in de basis ten nadele van Lenaerts en de geblesseerde Floren. Cappellen kon niet beter aan de wedstrijd beginnen, want na nauwelijks twee minuten had Faria Da Silva de score al weten te openen. Bilzen-Waltwilder deed aardig mee, maar grote kansen bracht dat niet met zich mee. Van Melick en Swijngedouw trapten naast het doelkader. Kort voor rusten werden Kil en Lacroix na een akkefietje naar de kleedkamers gestuurd. Cappellen kreeg nog een kans op 2-0, maar Destoop kopte over het bezoekende doel.

Net na de koffie omspeelde Faria Da Silva de bezoekende doelman, maar de hoek werd te scherp om nog te scoren. Mathyssen kreeg vanop elf meter nog een unieke kans om de score uit te diepen, maar Dengis stopte de strafschop. Heleven en El Ghoulbzouri zetten ook Joossens nog aan het werk, maar het doelpunt viel aan de overzijde. De pas ingevallen Lenaerts kopte een hoekschop tegen de touwen: 2-0. Bilzen Waltwilder ging verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer en het was uiteindelijk Godard die Joossens te grazen nam. Zejnilovic kwam in de toegevoegde tijd zelfs nog dicht bij de 2-2, maar Cappellen slaagde erin om de zege in de haven te loodsen.

Cappellen: Joossens; Lemaire, Geuens, Volant, Deckers; Kil, Cornelissen, De Vriese; Destoop (67′ Lenaerts), Mathyssen (82′ Willemsen), Faria Da Silva (58′ Wouters).
Doelpunten: 3′ Faria Da Silva 1-0, 71′ Lenaerts 2-0, 77′ Godard 2-1.
Geel: Mathyssen, Cornelissen, Geuens, De Vriese, Weerts, Van Melick.
Rood: 40′ Kil en Lacroix.