Cappellen FC – Berchem Sport 3-1

Cappellen FC is er voor het eerst sinds begin oktober in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. Nochtans was geel-rood in een kansarme eerste helft op achterstand gekomen, maar Lemaire kon net voor de rust de bordjes in evenwicht hangen. Na de rust werd Cappellen sterker. Eerst Van Zantvoort en later Tshimanga vertaalden dat ook in doelpunten waardoor Cappellen ook deze derby naar haar hand zette.

In een bijzonder lange studieronde was het zoeken naar openingen. Cappellen FC eiste de bal op en Berchem speculeerde op de snelle omschakelingen, maar op doelgevaar was het ruim 20 minuten wachten. Na lokaal balverlies lanceerde Pejcic De Kuyffer. Die haalde overhoeks uit, maar kon Joossens niet verrassen. Aan de overzijde probeerde Van Kerckhoven het vanop afstand. Doelman Verdruye kon ook hier het gevaar eenvoudig neutraliseren. Iedereen die een 0-0 bij de rust verwachtte kwam nog bedrogen uit. Eerst ontfuselde Beirlant Kil de bal waarna hij de openingstreffer scoorde. Aan de overzijde ging een voorzet van Lemaire aan iedereen voorbij: 1-1 bij de rust.

Na de rust was de eerste kans voor de bezoekers. Pejcic trapte over. Cappellen kwam echter steeds nadrukkelijke op de voorgrond. Bij een vrije trap van Deckers moest Verdruye zich reppen om de bal uit de korte hoek te halen. Enkele minuten later trapte Deckers een hoekschop tot bij Van Zantvoort die zich vrij draaide en knap binnen trapte: 2-1. Berchem reageerde meteen. Een verloren bal belandde bij Beirlant die Cobos kon bereiken. Die trapte van dichtbij tegen de dwarsligger. Aan de overzijde rukte Lemaire op. Hij kon Tshimanga lanceren die overhoeks Verdruye een derde keer het nakijken gaf: 3-1. Een kopbal van Ristovic ging over. Pas in de slotfase kon Berchem nog even dreigen. Joossens tilde een schot van Amali over de lat.

Cappellen FC: Joossens; Diawara (39′ Tshimanga), Kil, Ristovic, Deckers; Meukens, Van Kerckhoven; Lemaire, Verbist (81′ Sagov); Van Zantvoort (88′ Da Silva), Symons.
Berchem: Verdruye; Van Den Driessche, Neirman, Nwokoro, Verstraelen; Luyckx (83′ Amali), Pejcic, Coveliers (75′ Lambrechts), Cobos Copado; Beirlant, De Kuyffer.
Doelpunten: 41′ Beirlant 0-1, 45′ Lemaire 1-1, 62′ Van Zantvoort 2-1 en 72′ Tshimanga 3-1.
Geel: 58′ De Kuyffer, 67′ Van Zantvoort, 68′ Nwokoro.