Cappellen FC – Berchem Sport 2-1

Cappellen FC heeft tegen Berchem Sport haar eerste derbyzege van het seizoen gepakt. In een kansarme eerste helft lieten de bezoekers enkele opties op een voorsprong liggen. Na de rust werd geel-rood sterker en liep Cappellen in het laatste kwart van de wedstrijd via treffers van de ingevallen Van Zantvoort en Lemaire tot 2-0 uit. In een prangend slot kwam Berchem via Verstraelen nog dichterbij, maar de punten bleven in het Jos Van Wellenstadion.

Cappellen, zonder Nöstlinger en Verbist, verzamelde al snel een drietal hoekschoppen, maar vergat die te benutten. Berchem eiste vervolgens het balbezit op. Na een kwartier probeerde De Kuyffer het vanop afstand. Het schot ging echter over. Halfweg de eerste helft zorgde een vlotte combinatie voor bezoekend gevaar. Saillart lanceerde Beirlant die echter overhaast naast trapte. Cappellen schoof stelselmatig op naar het Berchem-doel, maar was in de zone van de waarheid niet precies genoeg. Na balverlies van Ristovic kon Cornelissen aan de haal. Oog in oog met Joossens trapte hij echter over en naast.

Vroeg in de tweede helft trapte Volant wild over, waarna een voorzet-schot van De Kuyffer bovenop de lat belandde. In drie dolle minuten kwam Cappellen even vaak dicht bij de openingstreffer. Walen De Keyser kopte een voorzet van Lemaire naast. Na een vlotte actie via Akarom en Lemaire trapte Kil op de paal en Lemaire mikte nog eens voorlangs. Maar ook Berchem bleef dreigend. De Kuyffer ging de diepte in. Hij stuitte op Joossens die ook door Geuens werd bijgestaan om het leer te ontzetten. Net voorbij het uur bereikte Swennen De Kuyffer wiens voorzet door Cornelissen over werd gekopt. Na dit dolle kwartier moesten de 22 acteurs even naar adem happen. Met nog twintig minuten op de klok viel het openingsdoelpunt dan toch. Een deviatie van Walen De Keyser bracht Van Zantvoort in stelling die Truyts overhoeks te grazen nam: 1-0. Berchem moest risico’s gaan nemen. Cappellen profiteerde. Lemaire begon aan één van zijn rushes en knalde de bal met links voorbij Truyts: 2-0. Berchem gaf zich echter niet gewonnen. De goed ingevallen Van Hoof haalde de achterlijn en Verstraelen kon van dichtbij binnen duwen; 2-1. Berchem gooide alles in de aanval. Amali trapte vanuit de draai op Joossens en de doelman had de nodige moeite met een zwabberbal van Swennen. In de toegevoegde tijd werkte Peers de bal nog over de doellijn, maar de overduidelijke overtreding op Joossens die voorafging, zorgde dat de gelijkmaker geannuleerd werd. Door de nederlaag van Belisia springt Cappellen naar de vierde plaats in het klassement.

Cappellen FC: Joossens; Volant, Geuens, Ristovic; Akarom (85′ Van Riel), Kil, Deckers, Van Kerckhoven; Lemaire, Meukens (58′ Van Zantvoort); Walen De Keyser (88′ Geyskens).
Berchem Sport: Truyts; Van Den Driessche (54′ Van Hoof), Swennen, Peers, Verstraelen; Vermeire (76′ Neiman), Coveliers; Cornelissen, Beirlant, Saillart; De Kuyffer (76′ Amali).
Doelpunten: 70′ Van Zantvoort 1-0, 80′ Lemaire 2-0, 83′ Verstraelen 2-1.
Geel: 38′ Verstraelen, 67′ Cornelissen, 73′ Deckers.