Cappellen FC – ASV Geel 1-1

Cappellen FC is er tegen Geel niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Na een matige eerste helft gingen de bezoekers met een gevleide voorsprong naar de kleedkamers. In de tweede periode kwam Cappellen langszij en kreeg het de beste kansen op de overwinning, maar het bleef uiteindelijk bij een 1-1-gelijkspel.

Het waren de bezoekers die aanvankelijk het veldoverwicht opeisten. Doelman Joossens bedreigen was er echter niet echt bij. Na een tiental minuten kwam Cappellen beter in de wedstrijd, maar ook de thuisploeg was lange tijd niet bij machte om doelgevaar te creëren. Pas na twintig minuten moesten de doelmannen de handen uit de mouwen steken. Morgan had een knappe actie in huis, maar zag zijn schot gekeerd worden door Joossens. Aan de overzijde plaatste Seppe Kil de bal voorlangs. Na een hoekschop van Faria Da Silva kon Volant koppen, maar Belkouch stond op de juiste plaats. De korte opflakkering kende geen vervolg en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Na een knappe aanval bediende Robbe Kil broer Seppe, maar Belkouch redde met de voet. Uiteindelijk konden de bezoekers alsnog met een voorsprong naar de kleedkamers toen Vandersmissen teveel tijd kreeg en de bal voorbij Joossens tegen de touwen trapte: 0-1.

Cappellen ging na de onderbreking op zoek naar de gelijkmaker. Na een voorzet van Seppe Kil miste de vrijstaande Walen De Keyser zijn volley. Even later legde Faria Da Silva terug tot bij Seppe Kil die Belkouch tot een goede tussenkomst dwong. Toch kwam Cappellen nog voor het uur langszij. Chergui legde een lange bal van Geuens ongelukkig klaar voor Seppe Kil die het leer voorbij Belkouch tegen de netten legde: 1-1. Cappellen haalde even de voet van het gaspedaal en het was dan ook een kwartier wachten op nieuw doelgevaar. Belkouch duwde toen een schot van Seppe Kil over de lat. De bezoekers kwamen nog één keer gevaarlijk opzetten. Joossens ranselde de vrije trap van Vandersmissen echter uit zijn doelvlak. Aan de overzijde kwam Destoop in de toegevoegde tijd nog dicht bij de zege, maar zijn volley ging naast.

Cappellen FC: Joossens; Willemsen, Volant, Geuens, Lemaire (72′ Destoop); R. Kil, Mulder, De Vriese, S. Kil; Faria Da Silva en Walen De Keyser.
ASV Geel: Belkouch; Verbeek, Wanya, Chergui, Van Geel; Hoebregs, Robin; Morgan, Vandersmissen, Hulsmans; Baik.
Doelpunten; 43′ Vandersmissen 0-1, 56′ S. Kil 1-1.
Geel: 23′ Verbeek, 73′ Wanya, 79′ De Vriese, 81′ Walen De Keyser.