Wedstrijdinfo SK Pepingen-Halle – Cappellen FC

Drie punten. Dat is wat Cappellen FC nog nodig heeft om in de komende twee wedstrijden de promotie naar eerste nationale af te dwingen. Zondagnamiddag heeft Cappellen FC dus een eerste ‘matchbal’ om dat huzarenstukje te verwezenlijken op het terrein van Pepingen-Halle dat zelf op een mirakel hoopt om een verlengd verblijf in tweede afdeling af te dwingen.

Pepingen-Halle begon nochtans niet onaardig aan het kampioenschap en sprokkelde in haar eerste tien wedstrijden 14 punten goed voor een negende plaats in het klassement. Wat volgde was echter veel minder. In de 22 wedstrijden die volgden, kwamen de Vlaams-Brabanders immers ook niet verder dan 14 punten. De voorbije twee wedstrijden gingen levensbelangrijke duels tegen City Pirates en Turnhout verloren. Enkel twee (liefst ruime) zeges kunnen Pepingen-Halle nog een levenslijn toewerpen via de barrages. De wedstrijd gaat overigens door op het kunstgrasveld van Pepingen.

Cappellen FC weet wat er op het spel staat. In 2015 verzaakte geel-rood na haar titel nog aan promotie naar de toenmalige tweede klasse. Ditmaal is Cappellen FC wel klaar om de start hogerop te zetten. Zondag volgt een eerste van minstens twee kansen. Want ook de eindronde biedt nog een vangnet. Maar iedereen is er klaar voor om zondag al die eerste ‘matchbal’ te willen verzilveren. Tshimanga lost Lemaire af op het gele strafbankje. Verbist blijft uit. Ristovic en Geudens zijn op de terugweg, maar komen niet in actie.

De kern: Deckers, Da Silva, Van Kerckhoven, Van Riel, Nöstlinger, Van Zantvoort, Joossens, El Madani, Diawara, Kesteleyn, Kil, Meukens, Demont, Lemaire en Symons.
Gebleseeerd: Verbist.
Geschorst: Tshimanga (1/1).

Het verleden:
11/08/2012: Pepingen – RCFC 1-0
01/12/2019: Pepingen-Halle – RCFC 0-1
12/09/2021: RCFC – Pepingen-Halle 3-0
27/02/2022: Pepingen-Halle – RCFC 2-1
06/11/2022: RCFC – Pepingen-Halle 0-0

Geschiedenis